općina sračinec

Foto - Općina Sračinec zaželjela dobrodošlicu novom župniku

Objavljeno: 04.09.2023. 12:27

Zadnja izmjena: 04.09.2023. 12:31

Nedavno je imenovan novi župnik Župe sv. Mihaela arkanđela u Sračincu preč. Stjepan Mostečak. Jučer nakon mise, u ime Općine Sračinec, dobrodošlicu mu je zaželio načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

U nedjelju 27. kolovoza 2023. preč. Anđelko Košćak, u ime Varaždinskog biskupa mons. Bože Radoša, uveo je posebnim liturgijskim obredom u službu novog župnika preč. Stjepana Mostečaka, koji se na kraju svete mise ukratko predstavio svojoj novoj vjerničkoj obitelji u koju je došao nakon službe župnika u Varaždinskim Toplicama te dušobrižnika u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju i dekana Varaždinskotopličkog dekanata.

- Želim Vam u svoje ime, u ime vodstva Općine te u ime svih mještana naše općine zaželjeti iskrenu dobrodošlicu. Za svog službovanja u Varaždinskim Toplicama ostavili ste dubok trag, kako u duhovnom, tako i u materijalnom smislu. Vjerujem da ćemo ostvariti odličnu suradnju, a sve samo s jednim ciljem: boljim životom naših mještana. Radujemo se vašim propovijedima, vašem duhovnom vodstvu i svemu što ćete dobro napraviti u Vašoj novoj župi, u nama ćete uvijek imati partnera i prijatelja - rekao je načelnik Božidar Novoselec.

Predsjednik Općinskog vijeća Općine Sračinec Krunoslav Lukačić predao je župniku prigodne poklone. U svome obraćanju vjernicima novi župnik je između ostalog rekao da je poslušao biskupa koji ga je poslao u župu Sračinec te da dolazi otvorena srca i vjeruje da će se sa novim župljanima lijepo slagati. 

Komentari