OPĆINA TRNOVEC BARTOLOVEČKI

Foto - Općina Trnovec Bartolovečki organizirala edukaciju za građane volontere

Objavljeno: 10.11.2022. 14:18

Zadnja izmjena: 10.11.2022. 14:18

Općina Trnovec Bartolovečki je u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Varaždin organizirala edukaciju za građane volontere, a prva radionica održana je u srijedu u prostorijama Općine.

Riječ je o projektu "Budimo spremni" čiji je cilj sustavnim i zajedničkim radom svih dionika u sustavu civilne zaštite te edukacijama podići pripremljenost i otpornost lokalne zajednice na potencijalne ugroze i katastrofe s kojima se Hrvatska, Europa, ali i svijet sve više i sve češće suočavaju.

- Suočeni i okruženi prirodnim katastrofama, nesrećama i ugrozama našeg stanovništva, poput pandemije koronavirusa, potresa, poplava, požara i tuča, Općina Trnovec Bartolovečki uključila se u projekt kako bi sastavnice civilne zaštite, ali i civilnog društva bile spremne na najcrnije scenarije. Iako se nadamo da do njih neće doći, prepoznali smo važnost prevencije i pripreme za takve situacije jer na njih možemo odgovoriti samo zajedničkim radom i pripremom - rekla je načelnica Općine Verica Vitković.

Nakon prve radionice "Budimo spremni - Upoznajmo svoje područje", u četvrtak s početkom u 17 sati održat će se druga pod nazivom "Budimo spremni - Naučimo prvu pomoć". Radionice se nastavljaju iduću srijedu s početkom u 18 sati kada će se održati treća po redu pod nazivom "Budimo spremni - Naučimo prvu pomoć", dok će se posljednja "Budimo spremni - Volonteri u pomoć zajednici" održati idući četvrtak u 18 sati.

Komentari