općina trnovec bartolovečki

Foto - Općina Trnovec Bartolovečki slavi 100 godina svojih DVD-ova

Objavljeno: 10.09.2023. 10:47

Zadnja izmjena: 10.09.2023. 10:47

U Općini Trnovec Bartolovečki sva Dobrovoljna vatrogasna društva, njih pet, ove godine slave svoju 100. obljetnicu osnutka.

Daleke 1923. godine, nekolicina mještana Zamlake, Šemovca, Štefanca, Bartolovca i Trnovca pripremila je osnivačku skupštinu na kojoj su osnovali svoja Hrvatska dobrovoljna vatrogasna društva sa ciljem protupožarne preventive i zaštite od požara. Ove subote u Trnovcu, upriličena je velika, zajednička svečanost u organizaciji Vatrogasne zajednice Općine Trnovec Bartolovečki povodom proslave stote godine osnutka i djelovanja lokalnih DVD-ova.

- Naši vatrogasci su kroz ovih 100 godina postojanja često izlagali svoje živote kako bi spasili druge, a njihova pripravnost i oprema su ključni za uspješno obavljanje njihovih zadataka. Stoga je važno imati ovakve članove vatrogasnih postrojbi - koji su spremni i uvježbani, ali i kvalitetno opremljeni kako bi mogli učinkovito odgovoriti u slučaju opasnosti - rekla je načelnica Verica Vitković.

'Prvi uskoče u pomoć'

Općina isto tako ulaže financijska sredstva za leasing navalnog vozila, a kao znak pažnje, vatrogasci na području Općine su oslobođeni plaćanja komunalne naknade. Velikoj proslavi pridružio se i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak koji je čestitao Općini, Vatrogasnoj zajednici Općine i svim Dobrovoljnim vatrogasnim društvima na velikoj obljetnici.

- Još nisam čuo da unutar jedne općine postoji pet DVD-a i da su svi osnovani iste godine. U Trnovcu Bartolovečkom imamo pet DVD-a koji obilježavaju 100 godina neprekidnog rada i djelovanja te koji zajedno slave 100 godina. Uvijek kada se dogode elementarne nepogode, vatrogasci su ti koji prvi uskoče u pomoć. Tako je i kod nas i stoga im hvala za sve te svim vatrogascima iz Općine Trnovec Bartolovečki čestitam na sjajnom uspjehu i stotoj godišnjici - rekao je Stričak.

Komentari