općina trnovec bartolovečki

Foto - Općina Trnovec Bartolovečki sufinancirat će uklanjanje azbestnih ploča

Objavljeno: 23.11.2023. 11:40

Zadnja izmjena: 23.11.2023. 11:40

Općina Trnovec Bartolovečki u srijedu je za svoje mještane organizirala predavanje o projektu uklanjanja azbestnih krovova i fasada. Predavanje je održala Udruga Moj otok, koja projekt "Uklonimo azbest iz naše okoline" provodi još od 2012. godine.

Svi zainteresirani na predavanju su mogli čuti o zdravstvenom i tehnološkom aspektu azbesta, nakon čega je bila riječ o legislativi i na koji način ukloniti azbest. Predavanje je bilo organizirano zbog toga jer na području općine još uvijek postoji mnogo kuća sa azbestom, što je potvrdila i načelnica Verica Vitković.

- Svi znamo što znači azbest, kakve posljedice ima po zdravlje ljudi. Željeli smo da naši ljudi budu upoznati sa situacijama koje doprinose njihovom zdravstvenom stanju - rekla je Vitković te istaknula kako je Općina prošle godine sanirala krovište kod Agro udruge Šemovec, dok je ove godine to napravljeno na zgradi u Šemovcu gdje je bila bivša Poljoprivredna zadruga Jalžabet.

Kako bi se mještanima s područja općine olakšala zamjena odnosno uklanjanje azbestnih ploča, kako su tom prilikom naveli, Općina planira sufinancirati te troškove.

Komentari