općina trnovec bartolovečki

Foto - Općina Trnovec Bartolovečki, uz sanaciju divljih deponija, postavila i kamere

Objavljeno: 12.10.2022. 18:43

Zadnja izmjena: 12.10.2022. 18:43

Kako bi stala na kraj divljim deponijima, Općina Trnovec Bartolovečki uz njihovu je sanaciju, za što je dosad utrošeno gotovo milijun kuna postavila i pet nadzornih kamera u vrijednosti od 99 tisuća kuna.

Načelnica Verica Vitković objasnila je kako je Općina u prvoj fazi sanirala divlje deponije kod Poduzetničke zone na dvije lokacije, kod Dravskog kanala i kanala Hrvatskih voda te u naselju Šemovec, nasuprot Ulice Ledine prema šumi i starom toku rijeke Drave. Ukupna vrijednost ovih radova iznosila je 950 radova kuna, a projekt je sufinanciran sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu od 40%. Osim toga, sanirani su i divlji deponiji kod Poduzetničke zone u Trnovcu te u Šemovcu te su postavljene i nadzorne kamere kako bi eventualni novi počinitelji bili otkriveni.

- Nadamo se da takvih slučajeva neće biti. Naime, za sada su površine čiste, a cjelokupni posao odrađen je do kraja kolovoza. Kamere su preventivna mjera i vjerujem da neće biti počinitelja koje bi trebali kazniti. Već smo i zaprimili pozitivnu odluku od Fonda za zaštitu okoliša i za 2023. godinu predložit ćemo u proračunu sredstva da se i te lokacije saniraju. Ukupna vrijednost koja je prijavljena za drugu fazu sanacije divljih deponija je 900 tisuća kuna, a Fond ju sufinancira s 40 posto - rekla je Vitković.

Komentari