Općina Veliki Bukovec

Foto - Općina Veliki Bukovec uručila naknade roditeljima novorođenih i božićnice studentima

Objavljeno: 31.12.2022. 09:03

Zadnja izmjena: 31.12.2022. 09:03

Načelnik Franjo Vrbanić priredio je prijem za roditelje novorođenih i dodijelio im novčanu pomoć u iznosu od 3.000, a studentima božićnicu u iznosu od 1.000 kuna.

Kako je rekao načelnik Franjo Vrbanić, riječ je o mjerama kojima nastoje zadržati svoje stanovništvo. U odnosu na prošlu godinu, novčana naknada za roditelje novorođenih povećana je za 500 kuna, dok je iduće godine u planu i povećanje iznosa jednokratne novčane pomoći koju Općina dodjeljuje svim svojim studentima, kako redovnim tako i izvanrednim, a jedini limit su godine.

- I dalje ćemo nastaviti s tom tradicijom kako bi mladi vidjeli da razmišljamo o njima. Ove godine imamo 30 studenata, manje nego prošle godine otkad dijelimo ovu jednokratnu novčanu pomoć, ali to je neminovno jer se rađa sve manje djece. Imamo u planu i proširenje vrtića. Sljedeće godine ulažemo u energetsku učinkovitost vrtića za što smo dobili sredstva od ministarstva. Javna nabava je gotova i s radovima najvjerojatnije krećemo odmah početkom godine. Razmišljamo i o smanjenju troškova, ali i o zaštiti prirode - rekao je Vrbanić.

Kako je dodao, Općina značajna sredstva ulaže i u predškolski odgoj, pa roditeljima svojih vrtićaraca financira gotovo 70 posto ekonomske cijene vrtića, dok djeci koja pohađaju vrtiće izvan Općine financira 700 kuna mjesečno.

Komentari