općina bednja

Foto - Općine Bednja i Vinica provode projekt promocije zdravlja, evo detalja

Objavljeno: 30.09.2022. 18:37

Zadnja izmjena: 30.09.2022. 18:38

Promicanjem zdravih navika i važnosti očuvanja i zaštite zdravlja, Općina Bednja u suradnji s GDCK Varaždin i Ivanec te Općinom Vinica podiže kvalitetu života svojih mještana - rečeno je danas na konferenciji projekta promocije zdravlja i prevencije bolesti krvožilnog sustava, pretilosti i dijabetesa.

Riječ je o europskom projektu koji će doprinijeti stjecanju zdravih životnih navika stanovnika općina Bednja i Vinica, s posebnim naglaskom na najmlađe mještane. Zahvalivši partnerima, Općini Vinica i gradskim društvima Crvenog križa Varaždin i Ivanec, načelnik Općine Bednja Damir Poljak rekao je kako će dobivena bespovratna sredstva usmjeriti na poboljšanje kvalitete zdravlja svih generacija, od najmlađih dobnih skupina do umirovljenika.

- S obzirom da je incidencija pomora od kardiovaskularnih bolesti izuzetno velika u našim općinama, cilj projekta je prevencija ovih bolesti kroz kvalitetnu edukaciju koja će omogućiti osvješćivanje o vlastitom zdravlju i posljedično, smanjenje smrtnosti - rekao je Poljak.

'Djeca sve više pretila'

Načelnik Vinice Branimir Štimec istaknuo je važnost projekta te izrazio zadovoljstvo što će se provoditi i u njihovoj općini.

- Ovime će naši mještani dobiti puno informacija o bolestima, a cilj nam je zaustaviti pretilost koja je svakim danom sve više aktualna. Kao nastavnik u školi, mogu reći da su i djeca danas sve više pretila te se nažalost sve manje bave aktivnostima zbog čega ovaj projekt ima veliki značaj za našu općinu i nadamo se da će polučiti jako dobre rezultate - rekao je Štimec.

Projekt "Promocija zdravlja i prevencija bolesti krvožilnog sustava, pretilosti i dijabetesa u općinama Bednja i Vinica" vrijedan je 350 tisuća kuna i u potpunosti je financiran iz Europskog socijalnog fonda. Nositelj projekta je Općina Bednja, partneri su Općina Vinica, Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec i Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin, a trajat će 18 mjeseci.

Komentari