snažna podrška ministarstva

Foto - Općini Ljubešćica za razvoj gospodarstva i projekata gotovo tri milijuna eura

Objava Općine Ljubešćica

Objavljeno: 20.04.2021. 12:08

Zadnja izmjena: 20.04.2021. 12:10

Foto: Objava Općine Ljubešćica

U ponedjeljak 19. travnja 2021. ministrica regionalnog razvoja i fondova europske unije Nataša Tramišak posjetila je Općinu Ljubešćica.

Prilikom posjeta ministricu je dočekao načelnik općine Ljubešćica Nenad Horvatić koji je ministrici prezentirao projekte koji su ostvareni u prethodnom razdoblju uz pomoć resornog ministarstva, ali i buduće projekte općine Ljubešćica koji se ne mogu realizirati bez pomoći MRRFEU, a posebno bez europskih fondova.

Ministarstvo koje nam pomaže!

“Hrvatska ima 16 ministarstva i svako je važno, ali upravo MRRFEU najvažnije je ministarstvo za razvoj malih općina kao što je naša. Nema važnije investicije poput sportske dvorane, dječjeg vrtića, cesta, klizišta , vodovoda, javne rasvjete gdje ovo ministarstvo nije pomoglo. Meni je danas bilo lako razgovarati sa ministricom jer ona ima veliko iskustvo u radu lokalne i regionalne samouprave, razumije sustav i prije svega zna potrebe ruralnih područja” istaknuo je načelnik općine Horvatić prilikom posjeta ministrice općini Ljubešćica.

Općina ima našu punu podršku!

“Veoma sam zadovoljna viđenim realiziranim projektima na području cijele općine Ljubešćica. Ovo je samo dokaz da smo dobro ulagali kroz razne projekte od kojih najveću korist imaju upravo žitelji općine Ljubešćica. Načelnik Horvatić danas me upoznao novim projektima za razvoj općine Ljubešćica koji će se realizirati u narednim godinama. Ministarstvo kojem sam na čelu, ali i ja osobno, dajemo punu podrušku načelniku, tako i projektima općine Ljubešćica koji imaju za cilj što ravnomjerniji razvoj naše Hrvatske.” rekla je ministrica Nataša Tramišak.

Ugovoreno gotovo tri milijuna eura

Do 31. ožujka 2021. na području općine Ljubešćica ukupno je ugovoreno 2,98 milijuna eura, odnosno 22, 68 milijuna kuna. Po vrijednosti ugovorenih bespovratnih sredstava posebno ističemo „Razvoj infrastrukture poduzetničke zone Ljubešćica“ u vrijednosti 4,79 milijuna kuna, te projekte poduzetnika s područja općine Ljubešćica koji su ostvarili potpore ministarstva. Navedeni projekti ugovoreni su u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija. U okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali na području općine Ljubešćica ističe se projekt „Pjesmom i plesom protiv socijalne isključenosti (487,12 tisuća kuna). U mandatu Vlade premijera Plenkovića za projekte s područja Općine Ljubešćica iz državnog proračuna izdvojeno je ukupno 6,8 milijuna kuna kroz nacionalne programe, te 1,5 milijuna kuna kroz Fond za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini.

Komentari