suradnja i realizacija

Foto - Općini Martijanec zahvalnica za projekt 'Jedno srce – jedna duša od Vukovara do Dubrovnika'

Objavljeno: 26.03.2024. 19:31

Zadnja izmjena: 26.03.2024. 19:31

Predsjednici braniteljskih udruga i članova projekata dodijelili su načelniku Općine Martijanec Branimiru Nađu zahvalnicu za suradnju i podršku u realizaciji projekta „Jedno srce – jedna duša od Vukovara do Dubrovnika”.

Zahvalnicu je uručio idejni začetnik i voditelj projekta Nenad Kamenar, a uručenju su prisustvovali i predsjednik Udruge UHDDR Krapinsko-zagorske županije Tomislav Basa te voditelj zbora Kapela Paulina Warasdin Zdenko Kušćar. Veliko zadovoljstvo suradnjom s Udrugom istaknuo je i načelnik Branimir Nađ.

– Zahvaljujem se Udruzi na dodijeljenoj Zahvalnici i što je u nama prepoznala prijatelja. Ratni veterani prošli su dug i težak put pješice kako bi odali počast svim braniteljima i žrtvama Domovinskog rata. Na taj način oni čuvaju i promiču vrijednosti te stvaraju pozitivnu percepciju javnosti o Domovinskom ratu i braniteljima, želeći tako povećati razinu osviještenosti šire društvene zajednice i dati svoj doprinos oblikovanju kulture sjećanja – rekao je načelnik.

Podsjetimo, osam ratnih veterana krenulo je 30. svibnja 2023. godine, na Dan državnosti, iz Vukovara kako bi hodajući do brda Srđ iznad Dubrovnika odali počast svim braniteljima i žrtvama Domovinskog rata. Put dug više od 1100 kilometara prešli su za 35 dana, uz zaustavljanje na mjestima postavljenih spomen-obilježja stradalima i susret s članovima lokalnih braniteljskih udruga.

Komentari