traju dani općine

FOTO: Općinski i gradski čelnici okupili se u Zlatnim Goricama na svečanoj sjednici Općinskog vijeća

U Općini Gornji Kneginec traje obilježavanje Dana općine, a svečana sjednica Općinskog vijeća idealna je prilika da se vlast osvrne na projekte koji su realizirani u proteklih godinu dana, ali i da se najave novi.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 19.07.2019. 08:51

Zadnja izmjena: 19.07.2019. 08:55

Foto: Dario Jurčević

U Općini Gornji Kneginec traje obilježavanje Dana općine, a svečana sjednica Općinskog vijeća idealna je prilika da se vlast osvrne na projekte koji su realizirani u proteklih godinu dana, ali i da se najave novi.

Načelnik Goran Kaniški je jučer u Zlatnim Goricama istaknuo kako su u prvoj polovici mandata riješili jedno važno pitanje - izgradnju novog vrtića vrijednog 14 milijuna kuna. Također, prošle je godine ''pušten u pogon'' vatrogasni dom DVD- a Kneginec Donji, dok je jučer položen kamen temeljac za izgradnju novog DVD-a Kneginec Gornji. - Posebno smo ponosni na to da nije sve u građevinama i u asfaltu i mi smo među prvima u Hrvatskoj počeli raditi produženi boravak u vrtiću, a od jeseni ćemo u školi imati čak dva razredna odjeljenja produženog boravka - rekao je načelnik i dodao kako su pomoću tih mjera zadržali mlade obitelji u općini. Nabrojao je i ostale projekte u općini: između ostalog spomenuo je strategiju razvoja turizma Općine Kneginec, projekta Zaželi, sanaciju klizišta, ali i pripremu za preuređenje zgrade bivšeg dječjeg vrtića i izgradnju Kneginečkog trga kod crkve.

Osvrnuo se Kaniški i na projekt izgradnje spomenutog vatrogasnog doma kojeg su, kako kaže, kandidirali u Program ruralnog razvoja.

- Zbog indeksa razvijenosti nape Općine na natječaju smo završili na 269.mjestu, a ovo govorim jer ovaj put hoću biti i kritičan. Neki pojedinci bi željeli da je ova općina nerazvijena da se može za sitniš javljati u Zagreb, ali mi smo razvijeni i ja sam presretan zbog toga. Ja znam da tko gubi ima pravo da se ljuti, ali s obzirom na kontinuiranost poraza, mislim da bi ta ljutnja trebala početi malo jenjavati jer nisu shvatili poruku koju su mještani poslali na izborima - poručio je Kaniški.

Komentari