radovi u punom jeku

Foto - Župan Stričak obišao dvorac Opeka: 'Uredit ćemo i park i turističke sadržaje'

Podsjetimo, u tijeku su radovi na rekonstrukciji i obnovi dvorca Opeka, u kojem će biti sjedište Regionalnog centra kompetentnosti u poljoprivredi, odvijaju se u sklopu EU projekta "Rekonstrukcija i opremanje dvorca Opeka za potrebe regionalnog centra kompetentnosti u poljoprivredi"...
Objavljeno: 05.04.2023. 12:59

Zadnja izmjena: 05.04.2023. 13:05

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak obišao je zajedno s načelnikom Općine Vinica Branimirom Štimecom, saborskim zastupnikom Predragom Štromarom te ravnateljem Srednje škole "Arboretum Opeka" Draganom Brkićem gradilište dvorca Opeka u Vinici.

Podsjetimo, u tijeku su radovi na rekonstrukciji i obnovi dvorca Opeka, u kojem će biti sjedište Regionalnog centra kompetentnosti u poljoprivredi, odvijaju se u sklopu EU projekta "Rekonstrukcija i opremanje dvorca Opeka za potrebe regionalnog centra kompetentnosti u poljoprivredi" koji je vrijedan preko 43 milijuna kuna. Skoro 30 milijuna kuna sufinancirano je iz Europskog fonda za regionalni razvoj, dok ostatak sredstava sufinancira Varaždinska županija kao osnivač škole.

- Nakon raščišćavanja gradilišta, uklanjanja raslinja, prekapanja ruševina, napokon smo se digli i počeli s gradnjom. Neće biti završeno u predviđenom roku, no dvorac će zasigurno biti obnovljen. Bit će i dodatnih radova i troškova poput izgradnje parkirališta, obnova zapadnog zida, sanacija zidova, a kroz koji mjesec ćemo znati visinu tih troškova. Paralelno, prijavili smo i sanaciju samog arboretuma, uređenje ograde oko parka te turističke sadržaje - rekao je Stričak.

Načelnik Štimec tom je prilikom zahvalio zastupniku Štromaru što je, podsjetimo, u državnom proračunu amandmanom osigurao dodatnih 2,6 milijuna eura za realizaciju projekta Arboretum Opeka, kao i županu Stričaku za potporu ovog projekta.

- Ovaj obilazak ulijeva optimizam da će radovi biti uskoro gotovi, nadamo se još ove godine te da će želja Viničanaca da opet vide onaj dvorac kakav je bio u prethodnom sjaju bude ispunjena - dodao je Štromar

Komentari