zagreb

Foto - OPG Pocedulić osvojio nagradu na Sajmu zimnice, ekoloških i autohtonih proizvoda

Objavljeno: 13.10.2023. 14:33

Zadnja izmjena: 13.10.2023. 14:33

Na održanom 9. Sajmu zimnice, ekoloških i autohtonih proizvoda, koji se od 13. do 15. listopada održava na Europskom trgu u Zagrebu, okupili su se proizvođači iz svih krajeva Hrvatske. 

Sajam je održan u cilju jačanja proizvodnje, promocije te zaštite i prepoznatljivosti tradicionalnih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda koji svojom  kvalitetom postaju konkurentan i prepoznatljiv proizvod na domaćem i zajedničkom tržištu Europske unije. I ove su godine dodijeljene prigodne nagrade i priznanja u nekoliko kategorija, pa su tako Mlinci od varaždinske heljde OPG-a Pocedulić osvojili nagradu u kategoriji Najboljeg inovativnog proizvoda.

Može se reći da je ovaj sajam postao ključno mjesto za prodaju i kupnju zimnice i ekoloških proizvoda, kao i autohtonih hrvatskih proizvoda koji su u postupku dobivanja ili već nose jednu od europskih oznaka kvalitete. Iz Varaždinske županije na 9. Sajmu zimnice, ekoloških i autohtonih proizvoda predstavili su se PPP Jurica Cafuk, OPG Andreja Petrović, OPG Kolenko, OPG Štefanec, OPG Tanja Tomas Jukić, OPG Branko Vidaček, Agro Altera d.o.o., OPG Dominik Matučec i OPG Gordan Žmegač.

Komentari