dan turističkih vodiča

Foto - Organiziran besplatan razgled Županijske palače i Centra za posjetitelje

Objavljeno: 24.02.2024. 14:07

Zadnja izmjena: 24.02.2024. 14:07

Društvo turističkih vodiča i pratitelja Varaždin u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Varaždina i Turističkom zajednicom Varaždinske županije i ove su se godine uključili u obilježavanje Međunarodnog dana turističkih vodiča.

Već više od deset godina varaždinski turistički vodiči povodom svog dana organiziraju besplatno vođenje koje je ovog puta bilo posvećeno povijesti Županijske palače u Varaždinu. Tako su svi zainteresirani građani, uz stručno vodstvo, besplatno mogli razgledati zgradu Županijske palače i jedinstveni Centar za posjetitelje. Dobrodošlicu im je u Županijskoj palači zaželio i župan Anđelko Stričak.

- Drago mi je što su turistički vodiči ove godine odlučili građane provesti kroz Županijsku palaču i Centar za posjetitelje. Vjerujem da su svi koji su obišli Županijsku palaču i Centar za posjetitelje imali što za vidjeti, da su nešto novog i naučili te se nadam kako će ih ovaj posjet samo potaknuti da se i sami upute na te lokacije diljem Varaždinske županije i uvjere se u bogatstvo prirodnih ljepota i znamenitosti kojima Varaždinska županija raspolaže – rekao je Stričak.

'Prepoznaju naše aktivnosti'

Predsjednica Društva turističkih vodiča i pratitelja Varaždin Aleksandra Cmrečki istaknula je kako je Društvo prošle godine obilježilo 18. godina svog djelovanja.

- Uz tradicionalan razgled grada povodom Dana međunarodnog priznanja Hrvatske, posebna nam je čast voditi naše sugrađane i njihove goste i na naš dan, Međunarodni dan turističkih vodiča koji se od 1990. godine obilježava 21. veljače. Iz godine u godinu građani sve više prepoznaju naše aktivnosti i na tome smo im zahvalni - dodala je Cmrečki.

Komentari