za lakši život psima

FOTO Osnovci iz Beletinca pokazali veliko srce za njuškice iz Spasa i donirali im potrepštine

Objavljeno: 30.11.2017. 15:06

Zadnja izmjena: 30.11.2017. 15:06

Osnovci iz Beletinca već godinama poduzimaju mnogobrojne humanitarne akcije, a sada su svoje veliko i toplo srce pokazali prema napuštenim psima za koje se brine Udruga Spas iz Varaždina.

Povodom Svjetskog dana zaštite životinja pedagoginja Martina Oršić i učiteljica engleskoga jezika Irena Henezi, voditeljica školske izvannastavne aktivnosti. Ljubitelji životinja  pokrenule su akciju prikupljanja starog i otpadnog tekstila koji je neophodan za brigu o napuštenim psima i štencima u skloništu (deke, popluni, jastuci, jastučnice, plahte, ručnici i sl.) i s čijom se nestašicom Udruga stalno susreće.

Učenici, roditelji i učitelji vrijedno su prikupljali navedene predmete koje su potom učenici 6. razreda, uz pratnju učiteljice Irene Henezi i Ines Toma te pedagoginje Martine Oršić odnijeli u Udrugu Spas. Tamo su ih srdačno ugostili djelatnici, volonteri i predsjednica Udruge Gordana Lacko te im pokazali kako izgleda tužna svakodnevica napuštenih životinja i koliko je truda potrebna uložiti u zbrinjavanje 400-tinjak pasa o kojima sklonište trenutno skrbi. Iskreno su zahvalili na donacijama koje će psima barem malo olakšati hladne zimske dane i noći.

Komentari