's ivanom kroz svijet bajki'

Foto - Osnovna škola Sračinec proslavila 150. obljetnicu rođenja Ivane Brlić Mažuranić

Objavljeno: 30.04.2024. 13:47

Zadnja izmjena: 30.04.2024. 13:47

Osnovna škola Sračinec pridružila se obilježavanju 150. obljetnice rođenja najpoznatije spisateljice dječje književnosti Ivane Brlić-Mažuranić osmislivši vlastiti školski projekt „ S Ivanom kroz svijet bajki“.

Voditeljica projekta je Snježana Tramburovski, a suradnice i suvoditeljice na projektu su Anita Prester i magistra likovne pedagogije Dora Bakek. Ove školske godine 2023./24. ideja poticanja čitanja postala je temelj za školski projekt „ S Ivanom kroz svijet bajki“. Osmišljene su brojne aktivnosti koje su započete u rujnu 2023., a planira ih se završiti s jedinstvenom izložbom i digitalnom knjigom na kraju nastavne godine.

U ovom projektu Općina Sračinec pomogla je financijskom podrškom u najmu autobusa za 50 učenika i njihove 3 učiteljice pratiteljice jer su najaktivniji učenici u procesu projekta od 6. do 8. razreda prisustvovali su terenskoj nastavi u Ogulinu u Ivaninoj kući bajki. Učenici su proveli 3 sata u muzejskom prostoru istražujući kroz interaktivni postav muzeja i radioničke aktivnosti sve o Pričama iz davnine, o autobiografiji IBM, ali i o povijesti pričanja bajki, o teoretskom pristupu tumačenja uloga bajki u odgoju djece, životu zajednice te posebno o autorima koji su svojim pisanjem ostavili trag u svjetskoj književnosti. 

Komentari