prigodna svečanost

Foto - Osnovna škola Svibovec obilježila 160 godina postojanja

Objavljeno: 01.06.2024. 12:03

Zadnja izmjena: 01.06.2024. 12:03

Osnovna škola Svibovec obilježila je 160 godina postojanja, a bila je to prilika da se na prigodnoj svečanosti sadašnji i bivši djelatnici škole te učenici prisjete razvoja školstva na prostoru Svibovca Topličkog.

Priredbi su nazočili, između ostalih, i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković, ravnateljica Osnovne škole Svibovec Melita Mesarić koja je pozdravila sve prisutne. Čestitke je uputila i gradonačelnica Ratković naznačivši kako Grad kontinuirano pomaže i podupire razvoj školstva na svom području. Župan Stričak je naglasio činjenicu kako svaka škola ima neku svoju specifičnost pa i ova.

- Vi ste jedina škola u Varaždinskoj županiji koja ima Spomen sobu hrvatskim braniteljima, u spomen na jedanaest poginulih branitelja koji su bili njeni učenici. Potom, vaša škola je jedna od ukupno četiri iz naše županije koja je u programu cjelodnevne škole i siguran sam da ćete se i u tom programu dobro snaći te da će program zaživjeti. Zatim, ogledalo svake škole su njen okoliš i panoi, ali isto tako i školske priredbe. Vi ste današnju priredbu pripremili sa članovima udruge Ludbreško sunce - udruge za osobe s invaliditetom. Stoga vam čestitam na toj velikoj empatiji - rekao je župan.

Komentari