edukacija na terenu

FOTO Osnovnoškolci iz Martijanca posjetili DVD Martijanec i okušali se u gašenju vatre

Objavljeno: 31.05.2018. 09:40

Zadnja izmjena: 31.05.2018. 09:49

Povodom mjeseca zaštite od požara i dana otvorenih vrata Dobrovoljnog vatrogasnog društva Martijanec, u srijedu 30. svibnja, učenici trećih razreda Osnovne škole Martijanec posjetili su vatrogasno društvo i upoznali se s opremom i radom vatrogasaca.

O povijesti društva i samom radu, te značajnim intervencijama i drugim događajima s kojima se vatrogasci bave, upoznao ih je predsjednik društva Saša Lenček koji je zahvalio učiteljicama na posjetu i odličnoj suradnji Osnovne škole i DVD-a Martijanec u proteklih 20 godina.

Učenici su uživali upoznajući opremu i tehniku s kojom se služe vatrogasci, a iskusili su i gašenje vatre s vatrogasnim aparatima te polijevanje vodom pomoću mlaznice. Kroz samu taktiku i postupanje te upoznavanje s opremom proveo ih je zapovjednik društva Zvonimir Somogji i njegovi zamjenici Tomica Bačani i Krunoslav Zrinski. Inače, veliki broj učenika članovi su Dobrovoljnog vatrogasnog društva Martijanec koji danas broji ukupno 38 pripadnika djece i mladeži u svojim redovima. 

Komentari