jubilarno izdanje

Foto - Otvoren 10. Gospodarski sajam u Varaždinu, evo što vas sve očekuje danas i sutra

Sajam će u dva dana obilježiti sajamska izložba i prezentacija, gospodarski susreti poduzetnika i obrtnika, prigodna sajamska prodaja i degustacije te sajamske radionice...
Objavljeno: 19.04.2024. 15:16

Zadnja izmjena: 19.04.2024. 15:20

Foto: Lidija Filipović

Ovogodišnji jubilarni 10. po redu Gospodarski sajam u Varaždinu, održat će se danas i sutra na Kapucinskom trgu, a svečano je otvoren danas u 14 sati.

Uz izlagačke aktivnosti, danas i sutra nudit će se cjelodnevni zabavno glazbeni program na velikoj otvorenoj pozornici. Nastupit će KUD-ovi, plesni klubovi, Društvo naša djeca, vokalni solisti, glazbeni sastavi i mnogi drugi. Na sajmu će se predstaviti županije, gradovi, općine, obrtnici, poduzetnici, OPG-ovi, vinari,  udruge,  domaće radinosti... Sajam će u dva dana obilježiti sajamska izložba i prezentacija, gospodarski susreti poduzetnika i obrtnika, prigodna sajamska prodaja i degustacije te sajamske radionice.

- Iznimno smo ponosni što se tradicija nastavlja. Grad Varaždin podupire ovakvu manifestaciju, pohvalio bih organizatore na njihovoj predanosti, energiji i trudu koji su uložili da bi ovakva manifestacija opstala i svake godina bila sve bolja. Ovo je odlična platforma za predstavljanje svojih produkata, za razmjenu mišljenja i ideja. Ovakav sajam definitivno dosprinosi i turizmu Varaždina - rekao je predsjednik Gradskog vijeća Lovro Lukavečki ispred Grada Varaždina.

'Iznad prosjeka u Hrvatskoj'

Predrag Štromar, u ime župana Anđelka Stričaka, također je sudjelovao na otvorenju Sajma, a pritom je istaknuo važnost ovakvog događaja za poduzetnike.

- Nadam se da će posjetitelji uvidjeti potrebu za proizvodima koji se ovdje izlažu. Inače, više od 10 posto građana u našoj županiji su poduzetnici, a mislim da je to oznad prosjeka u Hrvatskoj. Na sjeveru Hrvatske ljudi vole uzeti stvari u svoje ruke, otvoriti obrt ili poduzeće i upravljati time. U današnja vremena to je izuzetno riskantno, primjerice tijekom pandemije, no tu je država pomogla svakome kome je to bilo potrebno. Svi su žilavi, mislim da mi kao Grad i Županija trebamo stvarati sigurno mjesto za poduzetnike u slučaju rizika - rekao je Štromar.

Cjelokupni program ovogodišnjeg 10. izdanja Gospodarskog sajma u Varaždinu pročitajte ovdje.

Komentari