u nedjelju

FOTO: Otvoren Advent u Ivancu, klizalište privuklo najviše pozornosti

Objavljeno: 17.12.2019. 09:13

Zadnja izmjena: 17.12.2019. 09:16

U nedjelju je u Ivancu, po prvi puta, svečano otvorena manifestacija Advent u Ivancu, i to paljenjem blagdanske rasvjete u 17 sati.

Istovremeno je otvoreno i prvo klizalište u Ivancu, veliko 250 "kvadrata", na koje je odmah pohrlilo desetak nestrpljive djece. Novi sadržaj oduševio je klince i mladež, a navala je bila tolika da su prvog dana organizatori morali produljiti rad klizališta do kasnijih večernjih sati.

Gužva kod kućica s blagdanskom ponudom pak je bila priča za sebe: za kuhano vino i džin, a pogotovo za fritule i kokice, hamburgere i ostale uobičajene adventske gurmanske zalogaje moralo se čekalo u repovima, a na svoje su došli i prodavači božićnih ukrasa i suvenira. Osobito veselo bilo je kod prekrasno uređene blagdanske kućice dječjih vrtića Ivančice i Bambi, čije su je tete ukrasile maštovitim rukotvorinama na božićne teme.

Adventska atmosfera je bila nezaboravna, a u kolikom broju su se građani odazvali svjedoči i podatak da se pokraj kućica jedva moglo proći, a prepune su bile i sve vanjske terase i unutrašnjost svih ugostiteljskih objekata u centru. Na prvom Adventu u Ivancu s građanima su se družili i gradonačelnik Milorad Batinić, njegova zamjenica Lidija Kozina, predsjednica Gradskog vijeća Ksenija Sedlar Đunđek te više gradskih i pojedini županijski vijećnici.

Manifestacija se, dakako, u istom tonu nastavlja i idućih dana, točnije sve do 6. siječnja. Već će sutra, ispred Gradske vijećnice, u 18 sati na otvorenom zapjevati članice Ženskog vokalnog sastava Kaliope.

Komentari