Općina Cestica

Foto - Otvoren Agrocentar u Cestici, investicija vrijedna 900.000 eura

Objavljeno: 15.07.2023. 17:31

Zadnja izmjena: 15.07.2023. 17:41

Agrocentar Desyre, nova trgovina tvrtke Desyre iz Nedeljanca, otvoren je u Cestici, a prostire se na 900-tinjak četvornih metara, od čega je 400 čevornih metara prodajnog prostora, izvijestili su danas uz Varaždinske županije.

Tvrtka Desyre uložila je u Agrocentar nešto više od 900.000 eura vlastitog novca, a zapošljavat će šest radnika. Na njezinu otvorenju u petak bio je nazočan i župan Anđelko Stričak.

- Svjedočimo lijepoj priči o uspjehu, iza koje stoji puno marljivosti i upornosti, o čemu najbolje govore brojke. Tvrtka je kod osnivanja 1992. godine imala zaposlenu jednu osobu, a danas ih ima 46. Nije nastala preko noći, nije nastala u privatizaciji, razvijala se, rasla i sada je zasigurno jedna od većih u svojoj branši. Poljoprivreda je najkrhkija gospodarska grana. Da bi bio konkurentan, potrebno se stalno educirati, pratiti trendove i ulagati – istaknuo je Stričak. 

Marko Hladika, vlasnik Desyrea, koji je osnovan prije 31 godinu, istaknuo je da je primarna djelatnost tvrtke je poljoprivredna proizvodnja, a ovo im je peta poslovnica, tako da sada imaju dvije trgovine mješovitom robom te tri poljoapoteke. - U Cestici smo prvu trgovinu otvorili prije deset godina, u prostoru koji smo iznajmili, a potom smo preselili u veći prostor koji je s vremenom također postao premali. Zato smo odlučili otvoriti veliki i reprezentativni agrocentar, u kojem se nudi sve potrebno za poljoprivrednu proizvodnju, a uz to i roba široke potrošnje – rekao je Hladika.

Na području Cestice djeluje više od 200 malih i srednjih poduzetnika te obrtnika koji zapošljavaju oko 800 ljudi, a Općina im putem Programa razvoja malog i srednjeg poduzetništva i obrtništva pomaže oslobođenjem od komunalnog doprinosa ili određenim subvencijama, izjavio je predsjednik Općinskog vijeća Cestica Darko Majhen, ujedno pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Varaždinske županije.

Na svečanom otvorenju bio je i načelnik Općine Vidovec Bruno Hranić, a   Agrocentar je blagoslovio velečasni Ivica Cujzek, zaključuje se u priopćenju Županije. 

Komentari