Evo detalja

Foto - Otvoren je 26. Međunarodni sajam Priroda, lov, ribolov, turizam

Objavljeno: 06.10.2023. 13:53

Zadnja izmjena: 06.10.2023. 13:53

Foto: Ivana Bertović

Danas je svečano otvoren 26. Međunarodni sajam Priroda, lov, ribolov, turizam u Gradskoj sportskoj dvorani u Varaždinu. Sajam će se održavati od 6. do 8. listopada. 

Ovaj sajam je najstarija manifestacija iz područja lova i ribolova, vezana uz boravak u prirodi i turizam, a na svojem će 26. izdanju okupilo se stotinjak izlagača iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Slovačke. Svoju ponudu predstavljaju i obiteljska poljoprivredna gospodarstva i obrtnici. Otvorenju sajma prisustvovao je i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak koji je ovom prilikom naglasio prirodna bogatstva županije. 

- Čak 43 posto županije čine šume. To je veliki prirodni resurs. Tu se nalaze tri planine, četiri rijeke, a sve to su prirodne ljepote i dobra koja je potrebno štiti i čuvati. Naši ribiči i lovci su ti koji poznaju svaki dio županije i čuvaju i štite ta dobra - rekao je župan Stričak. 

'Suočeni smo s mnogim izazovima'

Zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković također se osvrnuo na prirodna bogatstva ovog područja te dodao: 

- Suočeni smo s mnogim izazovima. Europska unija ide u zelenu tranziciju kojom želi da se o resursima poput prirode, šume, i vode zaista vodi briga. To kao grad radimo, radimo na projektima zajedno sa svima uključujući i Varaždinsku županiju. Nadam se da će tako i u tom smjeru ići i dalje - istaknuo je Marković. 

'Puno možemo naučiti od Varaždinske županije'

Ove godine partner sajma je Vukovarsko-srijemska županija koja će na sajmu predstaviti svoja obiteljsko-poljoprivredna gospodarstva te turističku ponudu. Otvorenju je prisustvovao župan Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić.

- Poveznice s Varaždinskom županijom su duboke i daleke, vežu nas još od Domovinskog rata. Nakon svih tih događanja, gospodarstvo nam je nastavilo rasti. O tome možemo puno naučiti od Varaždinske županije koja je na razini Hrvatske jedna od najprosperitetnijih županija, a upravo to i mi želimo - dodao je župan Dekanić.

Komentari