Ne propustite

Foto - Otvoren Kliker festival za djecu i mlade, evo što očekuje posjetitelje

U deset festivalskih dana, posjetitelji će moći uživati u programima prilagođenim svim uzrastima, od beba do teenagera i njihovih odraslih, a osim na pozornicama HNK u Varaždinu, programi će biti organizirani u varaždinskim osnovnim školama te u dvorištu palače Sermage...

Grad Varaždin

Objavljeno: 12.06.2023. 08:17

Zadnja izmjena: 12.06.2023. 08:53

U Varaždinu je u subotu svečano otvoreno osmo izdanje međunarodnog festivala plesa, pokreta i igre za djecu i mlade Kliker festival, koji traje od 9. do 18. lipnja 2023. godine.

U deset festivalskih dana, posjetitelji će moći uživati u programima prilagođenim svim uzrastima, od beba do teenagera i njihovih odraslih, a osim na pozornicama HNK u Varaždinu, programi će biti organizirani u varaždinskim osnovnim školama te u dvorištu palače Sermage.

Prva predstava Unseen world za bebe uzrasta 6-18 mjeseci održala se na novoobnovljenoj sceni Rogoz, uz podršku Veleposlanstva Republike Litve u Republici Hrvatskoj, a upravo tim povodom Varaždin je posjetila izvanredna i opunomoćena veleposlanica Republike Litve Nj. E. Jūratè Raguckienè zajedno sa suradnicom Giedrè Šidagytè-Gudaitienè.

Kliker festival je u večernjim satima svečano otvorio predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina Lovro Lukavečki koji je naglasio važnost održavanja ovakvog međunarodnog festivala u Varaždinu u kojem su mladi izravno uključeni u aktivnosti te sudjeluju u izvedbama, radionicama i izražavaju svoje dojmove i stavove.

Ulaznice za festivalske predstave dostupne su na blagajni varaždinskog kazališta, a mogu se rezervirati i na [email protected].

Komentari