Ludbreški dani Svete Nedjelje

Foto - Otvoren Ludbreški sejem s nikad više izlagača, pogledajte našu fotogaleriju

Boris Matijašec

Objavljeno: 31.08.2023. 18:56

Zadnja izmjena: 31.08.2023. 19:05

Ludbreški sejem, jedna od najznačajnijih manifestacija na Danima ludbreške Svete nedjelje, otvoren je danas uz nikad veći broj izlagača, a očekuje se i velik broj posjetitelja.

- Jedan od najvažnijih dijelova našeg proštenja, naš tradicionalni Ludbreški sejem, okuplja sve više i više izlagača, ove godine najviše dosad. Ludbreška Sveta Nedjelja je proštenje, a ono uvijek uz sebe uključuje sajmovanje, trgovanje, kupovanje, prodavanje... To je dio naše tradicije, kad se cijeli grad pretvara u jedan veliki sajam. Ovaj dio na trgu je rezerviran za naše dugogodišnje izlagače, obrtnike ne samo iz Ludbrega nego i cijele Hrvatske - istaknuo je gradonačelnik Ludbreka Dubravko Bilić na otvorenju sajma.  

Dodao je da takve događaje treba njegovati i dalje. - Mi smo vjerojatno još jedini tradicionalni proštenjarski događaj, a to ćemo i ostati u budućnosti - poručio je Bilić. 

Na gradskom trgu odvija se glavnina Sejma koji traje do nedjelje, gdje se prodaju različiti proizvod kao što su suveniri, ručni radovi, dječja oprema, knjige, cvijeće, kožna galanterija, proizvodi od meda, kupinovo vino, ljekovito bilje, bučino ulje, poljoprivredna mehanizacija, kovani alati, inox proizvodi i mnogi drugi.

Ludbreški sejem uz velik broj izlagača privlači i velik broj posjetitelja, i to i onih vjerskih, kao i onih koji su usmjereni na poduzetnički dio i onih koji žele samo vidjeti lijepe ručne radove, umjetnine ili samo osjetiti pozitivan osjećaj te tradicionalne manifestacije u Ludbregu.

Komentari