Općina Maruševec

Foto - Otvoren novi objekt za skrb o starim i nemoćnim osobama Dom Greda

Piše: Ivan Katić

Objavljeno: 16.10.2023. 17:27

Zadnja izmjena: 16.10.2023. 17:50

Foto: Općina Maruševec

Krajem prošlog mjeseca u naselju Greda u Općini Maruševec otvoren je novi, moderni objekt uređen prema najvišim standardima skrbi za starije i nemoćne osobe.

Sukladno uvjetima koje nalaže Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, objekt raspolaže sa smještajnim kapacitetom od 20 kreveta smještenih u tri jednokrevetne, jedan apartman te ostale dvokrevetne sobe. Ukupna kvadratura objekta iznosi 450 metara kvadratnih, prostorije su novouređene, prostrane i pune svijetla, a sve su sobe opremljene medicinskim krevetima i televizorima. U domu radi stručni tim ljudi; socijalna radnica, viša medicinska sestra, njegovateljica i kuharica koje se brinu o zdravstvenom stanju i adekvatnoj prehrani korisnika.

Za realizaciju Doma Greda bile su potrebne četiri godine. Vrijednost investicije iznosi oko 300 tisuća eura, koje su uložile vlasnica Nada Martinčević te direktorica Vlatka Halamek sa suprugom Davorom, a istaknule su da će kroz kvalitetu rada, ljubaznošću, poznavanjem i uvažavanjem svakog pojedinca zajedno stvoriti osjećaj zajedništva i dati dušu Domu Greda. Također, otvaranju su nazočili vijećnici Općinskog vijeća te načelnik Općine Maruševec Mario Klapša. 

- U ostvarivanju ovih ciljeva važna je upornost samih pojedinaca, ali i angažman i međusobna suradnja tijela na svim razinama vlasti. Provedba projekta osnivanja ovog Doma upravo je pokazatelj takve suradnje na kojoj svima zahvaljujem i čestitam. Svima nama treba biti na umu da briga o starijima je ono o čemu trebamo povesti računa, jer kako kaže narodna poslovica, kako ste brinuli o starijima, tako će vaši potomci brinuti o vama - kazao je prigodom otvorenja Doma Greda načelnik Klapša.

Komentari