razni izlagači

Foto - Otvoren ovogodišnji Gospodarski sajam na Kapucinskom trgu

Objavljeno: 20.05.2022. 14:14

Zadnja izmjena: 21.05.2022. 10:02

Foto: Luka Šalamun

Danas je na Kapucinskom trgu otvoren osmi po redu Gospodarski sajam u Varaždinu na kojem, kako je bilo najavljeno, svoje proizvode predstavljaju razni izlagači.

Varaždinska županija glavni je partner, dok je Grad Varaždin glavni pokrovitelj ovogodišnjeg Sajma, a organizator marketinška agencija Tin-marketing. Ulaz za posjetitelje je besplatan, a u cjelodnevnom zabavno-glazbenom programu na velikoj otvorenoj pozornici nastupaju plesni klubovi, kulturno-umjetnička društva, Društvo Naša djeca i razni pjevači.

Uz udruge i OPG-ove, od izlagača iz naše županije predstavlja se Centar izvrsnosti, odnosno Udruga robofreak, a tu je i Međimurska županija s Obrtničkom komorom i nekoliko izlagača. Pridružili su se i izlagači iz Krapinsko-zagorske, Vukovarsko-srijemske te Osječko-baranjske županije. Od gradova i općina se, između ostalih, predstavljaju Ivanec i Lepoglava, , Maruševec, Bednja, Visoko, Petrijanec, Konjščina, Koprivnički Ivanec, Sračinec, Mali Bukovec i Klenovnik.

- Obrtništvo je tradicija Grada Varaždina. Danas imamo priliku vidjeti puni Kapucinski trg ljudi, naših domaćih proizvođača, a imamo i goste iz Ptuja, prijateljskog grada koji su se isto došli predstaviti, a sudjeluju i na sutrašnjem Danu nacionalnih manjina. Naši obrtnici, naši proizvođači moraju imati support, ne samo na državnoj razini, nego i od lokalnih sredina. Pozivam naše sugrađane da dođu i kupe domaće proizvode - rekao je zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković.

Komentari