festival multimedije

FOTO Otvoren 7. MOP Špancirfest - donosimo bogati program koji vas očekuje u petak i subotu

Objavljeno: 18.05.2018. 17:04

Zadnja izmjena: 18.05.2018. 17:13

U organizaciji Udruge MOP i Turističke zajednice grada Varaždina te pod pokroviteljstvom Sveučilišta Sjever i Grada Varaždina, u varaždinskom je HNK otvoreno sedmo izdanje MOP Špancirfest festivala multimedije u sklopu kojeg će se održavati program prepun predavanja, radionica, izložbi, video projekcija, interaktivnih instalacija,  performansa, filmskih projekcija te audiovizualnih instalacija integriranih u glazbeni dio.

Već prvoga dana otvorene su izložbe HDD-a pod nazivom  “Politika emocija – dizajn indie videoigara”, „100 uzoraka na sjedalima“ i „Video feedback“. U petak. 18. svibnja u Galerijskom centru u Varaždinu, s početkom u 21 sat, Nikola Leskovar i Marko Presečki izvest će multimedijalno poetski performans pod nazivom “Čudovišta iz rukopisa”. Festivalski program dodatno će obogatiti prikazivanje najbolji filmova s Međunarodnog studentskog filmskog festival STIFFl u kinu Gaj, a za širu javnost na MOP-u će se predstaviti i Dorian Celcer s projektom “Rijeka 2020: Europska prijestolnica kulture”.

Posljednjeg dana festivala, u subotu 19. svibnja, u HNK-u Varaždin održat će se i šest predavanja koja obuhvaćaju šire digitalno stvaralaštvo i dizajn, a organizatori izdvajaju radionicu programiranja za izbjeglice realiziranu u suradnji s humanitarnom udrugom Borders: none čiji je cilj pomaganje izbjeglicama integrirati se u društvo.

Veliku završnicu sedmog izdanja MOP Špancirfesta u subotu, 19. svibnja obilježit će zanimljivi i zabavnim sadržaji u večernjim satima, pri čemu se svakako izdvaja koncert iznimnog dua Diyla feat DJ Yesh i sarajevskog futurističkog elektro-glazbenog projekta dRUMELOD koji će zasvirati u mističnom ambijentu Sinagoge, dok će se atmosfera ranije istoga dana zagrijavati uz House večeri u Elephantu gdje nastupaju River Festival Sound System s DJ postavom.

 

Komentari