IZLOŽBA FOTOGRAFIJA

Foto - Otvorena izložba fotografija „Tako lijepa i bogata naša…Varaždinska županija“

Objavljeno: 03.12.2022. 16:19

Zadnja izmjena: 03.12.2022. 16:21

Čarolija adventa i blagdanski duh  osjete se na svakom koraku u Gradu Varaždinu, a tome je zasigurno pridonio i prigodno ukrašeni atrij Županijske palače u Varaždinu u kojem od danas posjetitelji mogu razgledati izložbu fotografija „Tako lijepa i bogata, naša… Varaždinska županija“.

Izložba je organizirana u organizaciji Radio Megatona uz pokroviteljstvo Varaždinske županije i Turističke zajednice Varaždinske županije,  a na natječaj koji je trajao od 25. kolovoza do 3. listopada  pristigla je 101 fotografija, a izloženo je ukupno 25 fotografija.

Izložbu je otvorila zamjenica župana Silvija Zagorec, a uz nju se prisutnima obratila Anica Plantić, direktorica Radio Megaton kao i Goran Mališ direktor Turističke zajednice Varaždinske županije.

- Tako će u ovom adventskom razdoblju u holu naše palače biti izloženo 25 fotografija koje prikazuju ljepote naše Varaždinske županije, koja svojom raznovrsnošću nudi prekrasne priče. Činjenica je da naša županija spada među prostorno manje županije u Hrvatskoj, no prirodna, turistička i kulturna bogatstva koja imamo, odaju dojam da smo zapravo jako veliki. Taj dojam upravo stvaraju naši fotografi i svi oni koji svojim fotoaparatima, mobitelima te ostalom tehnikom bilježe svu tu raznovrsnu ljepotu.  - rekla je zamjenica župana zahvalivši se autorima fotografija kojima će se upotpuniti blagdanski ugođaj u atriju Županijske palače.

Anica Plantić, direktorica Radio Megaton je naglasila kako ova izložba vizualizira ljepote Varaždinske županije, okom slušatelja čija je kamera baš u tom trenutku zabilježila nešto prekrasno, nešto što je, može se reći, jedinstveni i neponovljivi trenutak u fotografiji.

Goran Mališ, direktor Turističke zajednice Varaždinske županije je naglasio kako je Varaždinska županija zaista raznolika i k tome privlačna za fotografiranje.

-  Drugu godine zaredom organizirali smo ovu izložbu koja je izuzetno dobro prihvaćena pa sam siguran kako s ovim projektom nastavljamo dalje. Ova izložba fotografija se odlično uklapa u naš adventski kalendar na pročelju Županijske palače na kojem se također može vidjeti svo bogatstvo i raskoš našeg kraja. – rekao je Goran Mališ.

Komentari