U županijskoj palači

Foto - Otvorena izložba fotografija 'Tako lijepa i bogata naša…Varaždinska županija'

Objavljeno: 02.12.2023. 14:28

Zadnja izmjena: 02.12.2023. 14:28

U atriju Županijske palače od danas posjetitelji mogu razgledati i izložbu fotografija 'Tako lijepa i bogata, naša… Varaždinska županija'.

Idejni začetnik i organizator izložbe je Radio Megaton, uz pokroviteljstvo Varaždinske županije i Turističke zajednice Varaždinske županije. Naime, i ove je godine, po treći put zaredom, Radio Megaton organizirao foto-natječaj na koji su pristigle 103 fotografije, a 25 najboljih posjetitelji će imati priliku razgledati do 16. prosinca, do kada će izložba biti otvorena. Direktorica Radio Megatona Anica Plantić istaknula je kako fotografije pokazuju ogroman potencijal i kreativnost žitelja Varaždinske županije.

O pristiglim fotografijama odlučivao je žiri u sastavu direktora Turističke zajednice Varaždinske županije Gorana Mališa, fotografa Siniše Sovića i Marlona Janičeka, te djelatnika radija. Kao najbolja fotografija proglašena je fotografija autora Bojana Migača iz Strmca Podravskog pod nazivom 'Paljenje krijesa u Donjoj Voći'. Izložbu je otvorila zamjenica župana Silvija Zagorec.

- Iako prostorno Varaždinska županija nije velika, ove fotografije ponovno nas osvješćuju koliko je naša županija lijepa, bogata i posebna. I važno je za naglasiti kako su ove fotografije naših žitelja, njihovo viđenje županije, a u njima se vidi ljubav prema njihovom domu, kraju, običajima i ljudima i na tome im čestitam i zahvaljujem – zaključila je zamjenica Zagorec.

Komentari