međimurska županija

Foto - Otvorena vodeća turistička manifestacija Međimurske županije 'Urbanovo'

Objavljeno: 14.05.2022. 17:20

Zadnja izmjena: 31.05.2022. 14:43

U prepunoj dvorani novoobnovljenog Doma kulture Štrigova, otvoreno je „Urbanovo“ – Festival pušipela, na kojem vinari s područja Međimurske županije predstavljaju svoja vina.

Manifestaciju koja je i ove godine okupila velik broj proizvođača vina i vinarske opreme, OPG-ova, gospodarstvenika, ljubitelje dobrog vina, ali i predstavnike političkog života, pozdravio je župan Međimurske županije Matija Posavec.

- Urbanovo je jedna od najznačajnijih enogastronomskih manifestacija, ne samo u Međimurju nego i mnogo šire, a iza dobro prepoznatljivog imena kriju se vrijedne ruke naših vinara i vinogradara, njihova ljubav prema međimurskoj zemlji, entuzijazam kao glavni pokretač i motiv nastajanja kvalitetnog vina i manifestacije koja se njime može podičiti - rekao je.

Posebitost ovogodišnjeg Urbanova je što se održava u godini u kojoj obilježavamo 30 godina rada Društva vinogradara i vinara Hortus Croatiae, zahvaljujući kojima je ova manifestacija i zaživjela. Čak 18 Decantera stiglo je međimurskim vinarima s prošlogodišnjeg najprestižnijeg vinskog natjecanja održanog u Londonu, a u 2019. godini, pored 15 osvojenih medalja, međimurski pjenušac svrstan je u najbolje svjetske pjenušce.

Po prvi puta dodijelilo se posebno odličje „Nagrada Franjo Lebar“ za najbolji Sauvignon, a nagradu je osvojio Sauvignon iz 2021. godine Izletišta „Vinske kuće Hažić“.

Komentari