okupili se stručnjaci

FOTO: Otvorena vrata tvrtke Inoxmont-VS: "Radimo na tome da zadržimo ljude"

U tvrtki Inoxmont - VS iz Sigeca Ludbreškog danas se održao Dan otvorenih vrata, tijekom kojeg je organiziran obilazak pogona poduzeća predvođen direktorima tvrtke Mladenom Vidovićem i Zlatkom Sovom.
Objavljeno: 08.05.2019. 15:21

Zadnja izmjena: 08.05.2019. 15:30

U tvrtki Inoxmont - VS iz Sigeca Ludbreškog danas se održao Dan otvorenih vrata, tijekom kojeg je organiziran obilazak pogona poduzeća predvođen direktorima tvrtke Mladenom Vidovićem i Zlatkom Sovom.

Nakon obilaska pogona, održan je okrugli stol na temu "Kako zainteresirati mlade za metalska zanimanja i zadržati radnu snagu u Republici Hrvatskoj". 

- Mi ćemo u našoj temi okruglog stola razgovarati o tome kako da stimuliramo ljude da ostanu u Hrvatskoj, te što mi svi skupa i poslodavci, naše lokalne samouprave i Vlada RH trebamo poduzeti kako bi smanjili ili spriječili odljev mladih - rekao je direktor Sova i dodao kako u svom pogonu imaju majstore koji održavaju teoretski i praktični dio nastave u trajanju od 560 sati te nakon 6 mjeseci vide prve pozitivne rezultate. I dok je to jedan od načina kako zadržavaju zaposlenike, Sova je dodao kako je u zadnje vrijeme taj trend u padu i nema toliko zainteresiranih ljudi.

"Radimo na tome da zadržimo ljude"

- Radimo na tome da zadržimo ljude koliko god je to moguće. Povećali smo plaće, uveli smo beneficirani radni staž, uveli smo 24-satno osiguranje za sve zaposlenike te nudimo specijalzacije usavršavanja. Također, moja poruka mladima je da prije ovdje počnu raditi, steknu vještine, a onda sve ostalo. - rekao je direktor Vidović.

U programu su još sudjelovali državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva Zdenko Lucić, pomoćnik ministra rada i mirovinskog sustava Dražen Opalić, direktor INGRA-DET Zoran Andročec, predsjednik Akademije tehničkih znanosti Vladimir Andročec, demograf Stjepan Šterc, predsjednik Gradskog vijeća Grada Ludbrega Antun Šimi te ostali predstavnici.

Komentari