FOTO: Otvorenjem modernog protupožarnog centra započeli Dani općine Ljubešćica

Objavljeno: 31.07.2015. 20:43

Zadnja izmjena: 07.03.2016. 13:33

Foto: Ivan Tomašković

U Ljubešćici je u petak navečer otvoren suvremeni protupožarni centar DVD-a Ljubešćica. Taj događaj pobudio je veliko zanimanja brojnih uzvanika, a najsretniji bili su sami vatrogasci.

Riječ je o projektu koji je započeo 2010. godine, a sama gradnja krenula je 30. travnja 2014. godine, polaganjem kamena temeljca. Protupožarni centar sagrađen je tako u 15 mjeseci u dvije faze. Ima 530 kvadrata, tri prostora za vatrogasna vozila, garderobu, spremište, sanitarni čvor i prostoriju za dvadesetak osoba u slučaju elementarnih nepogoda ili katastrofa.

- Problem je bio što je DVD Ljubešćica bio stacioniran na tri mjesta. Na jednoj lokacija je bilo vozilo, na drugoj uniforme, na trećoj administracija, a sve to otežavalo reakcije. Sada možemo brzo i pravovremeno reagirati u slučaju požara ili drugih nezgoda- rekla je Maja Bahunek, blagajnica DVD-a Ljubešćica i zamjenica načelnika Općine Ljubešćica.

Načelnik je vrlo zadovoljan što će DVD Ljubešćica napokon imati adekvatne prostorije.

- Nije mala stvar izgradnja ovog protupožarnog centra i vrlo mi je drago što smo radove priveli kraju. Vatrogasci će tako moći pravovremeno reagirati, a ona će služiti kao pomoć gospodarstvu cijele općine - rekao je Nenad Horvatić, načelnik Općine Ljubešćica koji je nakon svečanosti postao počasni vatrogasni časnik.

Vrijednost investicije iznosila je 3,2 milijuna kuna, a s 400,000 kuna pomogli su Ministarstvo regionalnog razvoja i Ministarstvo zaštite okoliša.

Zadovoljstvo protupožarnim centrom izrazio je Stjepan Kovaček, zapovjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije.

- Ovaj dan bit će zlatnim slovima upisan u povijesti vatrogastva u Varaždinskoj županiji. On će ostati budućim generacijama što je najvažnije - rekao je Kovaček.

Na njega se nadovezao i varaždinski biskup Josip Mrzljak koji je blagoslovio centar.

- Uvijek se u svijetu događaju nezgode, vjerujem da će ovo biti kuća pomoći - zaključio je Mrzljak blagoslovivši objekt.

Kasnije je održana svečana sjednica Općinskog vijeća, a zabava se nastavila pod šatorom uz Kavalire.

Komentari