prvi u županiji

Foto - Otvoreno novo dječje igralište u Gojancu, Bosilj najavio i izgradnju 'turbo' rotora

Objavljeno: 04.04.2023. 13:45

Zadnja izmjena: 04.04.2023. 13:45

U Gojancu u Ulici Vladimira Nazora danas je građanima predano na upotrebu novouređeno dječje igralište, čemu su prisustvovali i gradonačelnik Neven Bosilj i njegov zamjenik Miroslav Marković.

Kako je tom prilikom rečeno, završetkom radova Gojanec je dobio jedno od najmodernijih igrališta u gradu Varaždinu. Vrijednost radova je oko 65 tisuća eura, a radovima je hortikulturno uređeno područje uz igralište, zasađena su drveća te postavljene klupice.

Na dječjem igralištu u Gojancu ugrađene su i njihalice na opruzi za jedno dijete i vrtuljak kao dio za najmlađe korisnike, njihalica na jednoj opruzi za četvero djece, podni trampolin i skakalica na tri opruge, košara-ljuljačka i dupla klackalica za četvero djece. Ovi sadržaji su dodani postojećem kombiniranom igralu koje sadrži dvostruku ljuljačku, tobogan i penjalicu. Površina platoa igrališta izvedena je od antitraumatske gumene podloge. 

- Ovo je jedno od najvećih igrališta u gradu, ima više od 800 kvadrata te više od deset igrala. To je ujedno i park, zasađeno je dosta lovora i drveća te će zajedno s klupicama biti mjesto druženja djece, njihovih roditelja i djedova i baka, odnosno za sve generacije. Gojanec je do sada bio zapostavljen u tom segmentu, sada smo i to riješili, kao i ostali infrastrukturni zahvati u tom mjestu. Na izlazu iz Gojanca na obilaznicu također će se graditi i novi rotor, prvi turbo rotor u Varaždinskoj županiji - najavio je Bosilj.

Komentari