traju radovi

Foto - Ovako bi trebali izgledati novi vanjski bazeni u Čakovcu

Objavljeno: 23.02.2022. 14:51

Zadnja izmjena: 23.02.2022. 14:51

U punom su jeku radovi na izgradnji vanjskih bazena u Čakovcu, u sklopu postojećih Gradskih bazena „Marija Ružić“ u zoni Sportsko rekreacijskog centra „Mladost“.

Dugo očekivani novi sadržaji za Međimurje i Međimurce napokon se naziru uz vanjski otvoreni bazen s tri plivačke trake u duljini od 50 m, bazen za bebe, dječje igralište, sportske terene i zelene površine za kampiranje.

- Ono što je našim građanima najvažnije je da će, prema trenutnom stanju odrađenog, vanjski bazeni svakako biti u funkciji za slijedeću sezonu kupanja. Otvorenje planiramo oko obilježavanja Dana Grada i bez obzira na sva iznenađenja koja nam je ovaj projekt donio, vjerujem da će sljedećeg ljeta Čakovec biti destinacija koju će mnogi posjetiti upravo zbog novih vanjskih bazena - rekla je gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini.

Četiri osnovne zone

Prostor vanjskih bazena će činiti četiri osnovne funkcionalne zone: “javna” zona, dječja zona, lounge zona i zona središnje vodene površine, svaka sa svojim karakterističnim sadržajima i ambijentom. U zgradi vanjskog ulaza bit će smješteni prostori blagajne, kabina za presvlačenje s garderobom, sanitarije te prostori za pružanje hitne medicinske pomoći.

Glavni bazen osmišljen je kao vodena površina podijeljena u zonu za plivanje i zonu za “boravak u vodi”, međusobno povezan kanalom, preko kojeg prolazi most. Unutar zone za plivanje moguća je postavka četiri plivačke trake predviđene za plivačke treninge i rekreativno plivanje. U sklopu glavnog bazena, očekuje nas hidromasažna zona, s ležećim i sjedećim masažama, vodeni slapovi, gejziri i tobogan.

Gradi se i dječji bazen u čijem će sklopu biti smješten i splash toranj s tri tobogana, vodenom gljivom i vodenim klaunom. Tu su još i dodatni sadržaji za djecu poput vodenog tunela, vodene prskalice, vodene puške, prskajuće gljive i vodoskoka. Izgrađene su i dvije osnovne grupe prostora za smještaj instalacija bazenske tehnike, a dograđuju se postojeća kuhinja i restoran, uz ljetni bar i otvorenu restoransku terasu.

Komentari