kreću radovi

FOTO: Ovako bi trebao izgledati novouređeni trg u Varaždinskim Toplicama

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 30.11.2020. 08:57

Zadnja izmjena: 30.11.2020. 08:57

Gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković i direktor tvrtke Vodogradnja d.d. Danijel Risek potpisali su Ugovor o izvođenju radova na uređenju Trga Republike Hrvatske.

Ukupna vrijednost projekta je 2.729.580,13 kuna s PDV-om, a dio sredstava, odnosno 168.000,00 kuna, osiguralo je Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja.

– Uređenje Trga Republike Hrvatske planira se već godinama, građani su ga željno iščekivali i izuzetno mi je drago što smo pred realizacijom projekta. Grad Varaždinske Toplice dobro je iskoristio priliku za dobivanje financijske pomoći, javivši se na natječaj Ministarstva graditeljstva raspisan ove godine. Uspjeli smo i doista smo zadovoljni što smo dobili sredstva jer svaki iznos nam je dobrodošao u situaciji kad su proračunski prihodi osjetno manji – izjavila je gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković.

Radovi bi trebali biti završeni do proljeća iduće godine, a uredit će se njegove hodne površine te ugraditi vodeni sadržaji, odnosno vodeni zid i fontana. Trg će imati i prostor za odmor sa sedam klupa, a kako bi izgledao još atraktivnije u večernjim satima, bit će osvijetljen podnom led rasvjetom.

 

Komentari