završeni radovi

Foto - Ovako izgleda obnovljeno dječje igralište u Dravskoj park šumi

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 14.07.2022. 13:53

Zadnja izmjena: 14.07.2022. 13:59

Završeni su radovi na uređenju edukativnog dječjeg igrališta u Dravskoj park-šumi u Varaždinu, koji su realizirani u suradnji Javne ustanove PRIRODA Varaždinske županije, Grada Varaždina, Parkova d.o.o. i Hrvatskih šuma.

U samoj zoni dječjeg igrališta obnovljen je edukativni drveni šesterokutić sa sadržajno bogatim i zanimljivim info pločama, postavljena je info ploča o Botaničkom spomeniku prirode, setovi za učenje o šumskom ekosustavu, šumsko slušalo i sviralo i klupe. Također, na igralištu je postavljeno kombinirano igralo, penjalica, klackalica i njihaljka. 

- Cilj nam je vratiti ljude na rijeku Dravu, da se što manje voze automobile, a što više hodaju, voze bicikle, rekreiraju se, dovedu djecu na Dravu, duže se i uživaju na čistom zraku – rekao je zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković. 

Okupljenima se obratila i zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec.

- Iznimno mi je drago, što smo zajedničkom suradnjom, oplemenili ovaj prostor novim igralištem. Voljela bih da ovo mjesto bude mjesto koje će okupiti brojne šetače, posjetitelje, obitelji s malom djecom kako bi mogli provesti vrijeme u kvalitetnom druženju, a to je upravo moguće postići u prirodi – zaključila je zamjenica župana. 

Projekt uređenja edukativnog dječjeg igrališta u Dravskoj park-šumi u Varaždinu financiran je iz Programa ruralnog razvoja u sklopu provedbe podmjere 8.5. “Potpora za ulaganja u poboljšanje otpornosti i okolišne vrijednosti šumskih ekosustava” tip operacije 8.5.2. “Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture“ u ukupnom iznosu od 516.000,00 kn, u sklopu natječaja iz 2018. godine na koji je projekt i prijavljen od strane Javne ustanove PRIRODA Varaždinske županije.

Komentari