tradicionalno

Foto - Ovako je bilo na Čiselskoj nedeli i Sajmu u Maruševcu

Objavljeno: 04.10.2021. 19:17

Zadnja izmjena: 04.10.2021. 19:17

Prekrasna jesenska nedjelja mnoge je građane privukla u Maruševec na Čiselsku nedelu – proslavu blagdana Kraljice svete Krunice.

Riječ je o tradicionalnoj proslavi, odnosno manifestaciji koja se održava prve nedjelje u listopadu, a u sklopu koje od 2012. godine Kuburaška udruga Maruševec organizira Sajam v Maruševcu na radost brojnih ne samo lokalnih mještana, već i onih iz susjednih općina i gradova.

Nakon subotnjeg glazbenog početka s odlično posjećenim koncertom grupe Ljubavnici, središnji dio manifestacije u nedjelju počeo je u jutarnjim satima kuburaškom budnicom, a u 10 sati i službenim otvorenjem 10. Sajma v Maruševcu.  Zadovoljan brojem izlagača ali i posjetitelja 10. Sajma v Maruševcu bio je i općinski načelnik Mario Klapša. 

–Veseli nas dobar odaziv kuburaških udruga iz naše okolice, ali i posjetitelja – naglasio je načelnik dodavši kako je ova druga godina zaredom da se manifestacija odvija u ograničenim uvjetima iz dobro poznatih razloga. Tradicionalne, kulturne manifestacije bitni su segment u očuvanju naše kulturne baštine, ali i turističke ponude naše Općine stoga i ovim putem zahvaljujem članicama i članovima svih udruga koje čuvaju naš identitet te ga promoviraju i izvan granica naše općine i županije, istaknuo je Klapša te naglasio kako je Općina Maruševec vjeran partner udrugama sa svog područja s godišnjim izdvajanjima od 370 tisuća kuna za rad civilnog društva, što se manifestira kroz organizaciju i sudjelovanje na ovakvim i drugim kulturnim, ali i sportskim priredbama-

Komentari