tradicionalna manifestacija

Foto - Ovako je bilo na Danima svetog Benedikta u Svibovcu Podravskom

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 11.07.2022. 10:01

Zadnja izmjena: 11.07.2022. 10:03

Jučer je završena je tradicionalna manifestacija pod nazivom Dani svetog Benedikta. Ove godine programi su bili raspoređeni na dva dana vikenda iza nas.

U subotu su svoj rad predstavili vatrogasci DVD-a Svibovec Podravski, koji su mještanima i posjetiteljima omogućili da isprobaju djelić bogate opreme kojom raspolažu. Konkretno, okupljeni su mogli gasiti kontroliranu vatru tzv. "S" aparatima za suho gašenje. Nakon vatrogasne vježbe, svi prisutni mogli su kušati izložene Svibovske štrukle i zlevke koje su pripremile vrijedne žene Svibovca Podravskog, te pogledati izložbu ručnih radova.

U večernjim je satima svečanom sjednicom Vijeća Mjesnog odbora Svibovec Podravski započeo bogat kulturno-umjetnički program. 

Nakon sjednice uslijedio je program smotre folklora na kojoj su nastupili: Vokalni sastava Acapella KUD-a Zavičaj Sračinec, Centar tradicijske kulture Varaždin, KUD Petrijanec te KUD Benedikt iz Svibovca Podravskog koji su i organizirali smotru folklora. Fešta je nastavljena do dugo u noć uz živu glazbu pod šatorom.

Nedjelja je bila rezervirana za svečanu svetu misu u kapeli svetog Benedikta, a sportski obol Benediktovom dali su nogometaši Udruge Črepičar i Legendi.

Komentari