pogledajte

Foto - Ovako je bilo na Festivalu starih sportova u Salinovcu

Objavljeno: 09.08.2022. 12:34

Zadnja izmjena: 09.08.2022. 12:37

Društvo za šport i rekreaciju Salinovec pobjednik je ovogodišnjeg Festivala starih sportova koji je po 36. put održan u njihovu mjestu te se time ubrojio u jednu od najdugovječnijih manifestacija ovakve vrste u Hrvatskoj.

Drugo mjesto osvojila je ekipa DŠR-a Lančić-Knapić, a treći je UŠR Stažnjevec. Uz spomenute tri ekipe, na ovogodišnjem festivalu sudjelovali su i DŠR Podgorje iz Virovitičko-podravske županije, DSR Jalkovec te ekipe iz Mjesnog odbora Ves Lepoglavska i Udruge građana Prigorec.

U prije-i poslijepodnevnom dijelu programa natjecatelji svih dobi potom su odmjerili snage, brzine, vještine i spretnost u raznim disciplinama: skoku s mjesta, hodanju na štakama, sastavljanju pluga, potezanju štapom, penjanju na stup, nošenju košare na glavi, trčanju u vreći, u vožnji živih tačaka, bikovanju, bacanju kamena s ramena te u potezanju užetom, a u posebnoj disciplini su brigu na veselje udarili i muzikanti seoskih igara.

U dobroj atmosferi rezultate su na kraju proglasili DŠR-a Kruno Lepoglavec i tajnik Stjepan Četrtek te najboljim ekipama, ali i svima ostalima, uručili poklone, prigodne nagrade i zahvalnice.

A nakon proglašenja rezultata i podjele nagrada, zabava je uz glazbu, ples i ugostiteljsku ponudu nastavljena do sitnih sati. Organizatori su i više nego zadovoljni i vremenom koje ih je poslužilo, a jednako tako i brojem posjetitelja koji je bio osjetno veći negoli 2019. i ranijih godina.

Komentari