Dani općine

Foto - Svečana sjednica Općine Cestica: Evo kako je bilo i kakvu je inicijativu iznio Štromar

Jedna od najvrijednijih investicija je projekt izgradnje POS-a sa šest stanova koja je stajala sveukupno 4,5 milijuna kuna...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 10.09.2021. 18:23

Zadnja izmjena: 10.09.2021. 19:21

Foto: Luka Šalamun

Općina Cestica slavi svoj dan, a svečana sjednica Općinskog vijeća idealna je prilika da se nabroje realizirani projekti, ali i da se najave novi.

Kako je u govoru istaknuo načelnik Mirko Korotaj, jedan od važnijih projekata u općini je aglomeracija gdje je nositelj radova Varkom, dok Općina Cestica sufinancira radove s 4,5 milijuna kuna. Druga vrijedna investicija je projekt izgradnje POS-a sa šest stanova koja je stajala sveukupno 4,5 milijuna kuna, od kojih je Općina osigurala 400 tisuća kuna za komunalno opremanje, a ostatak APN.

Osim modernizacije cesta nerazvrstanih cesta, načelnik Korotaj spomenuo je kako su Hrvatske vode završile vrijedan projekt rekonstrukcije desnog dravskog nasipa Otok Virje -Brezje Dravsko. Kada je riječ o novim projektima, u ulici Ljudevita Gaja započeli su radovi na izgradnji oborinske odvodnje i nogostupa uz županijsku cestu, a u pripremi je i sanacija klizišta na županijskoj cesti Jarki - Natkrižovljan, a završena je i fasada na domu DVD-a Virje Križovljansko. 

'Zapadnoeuropski štih'

Župan Anđelko Stričak u svojem je obraćanju također spomenuo 25 milijuna kuna vrijednu investiciju Hrvatski voda u nasip, naglasivši kako pogranične općine, kakva je Cestica, već dugo vremena žive zapadnoeuoropskim načinom života kakvome teži cijela RH. "To se vidi već po samome uređenju mjesta i ja im na tome čestitam, a načelniku Korotaju čestitam na tko zna već kojem mandatu zaredom. Ako ga ljudi biraju, onda je dobar."

Osnujmo zajednički TZ

Povodom Dana općine govorio je i saborski zastupnik Pedrag Štromar, koji je predložio osnivanje zajedničke turističke zajednice Cestice i nekoliko susjednih općina. "Svaki put kad dođem, a ovdje sam sigurno bio 20 puta povodom Dana općine, zateknem neke strojeve. Sada i nove lijepe zgrade, a na brdima bazene. Izuzetno mi je drago da je nakon četiri godine započela i dobra suradnja sa Županijom, a osobno uvijek dolazim kako bih pomogao preskočiti određene barijere. Sada je i mnogo novaca na raspolaganju.", rekao je Štromar. 

Priznanja i nagrade

Nagrada Općine Cestica dodijela se DVD-u iz Babinca, NK Dinamu iz Babinca te Društvu za obilježavanje grobišta ratnih i poratnih žrtava. Grb Općine Cestica dodijelio se Nevenki Truščak iz Velikog Lovrečana, dok se plaketa Općine Cestica dodijelila Trgovini Centar i Niskogradnji Veselnik. Također, na današnjoj je sjednici načelnik uručio novčane nagrade učenicima Teni Gavrić i Patriku Vinteru. 

Komentari