ulijevaju sigurnost...

FOTO Ovakvu pokaznu vježbu kakvu su vatrogasci izveli u Donjoj Poljani još niste vidjeli...

Objavljeno: 30.08.2017. 19:52

Zadnja izmjena: 30.08.2017. 20:17

Ove je nedjelje u Donjoj Poljani održana pokazna vježba Vatrogasne zajednice Grada Varaždinske Toplice.

Osim domaćina i organizatora vježbe, DVD-a Donja Poljana, u vježbu su bili uključeni članovi još osam lokalnih DVD-ova - Varaždinske Toplice, Vrtlinovec, Leskovec, Tuhovec, Gornja Poljana, Drenovec, Svibovec i Greščevina.

Čak 45 vatrogasaca sa sedam vatrogasnih vozila različitih namjena imalo je iznimno težak zadatak. Naime, simulirana je situacija naleta automobila na stambeni objekt, prilikom čega je došlo do zapaljenja stambenog objekta, dok je u automobilu ostala zarobljena unesrećena osoba. Vatrogasci su u sklopu vježba imali zadatak rezanjem automobila osloboditi unesrećenika te ugasiti požar na stambenom prostoru.

Samom gašenju požara u prvi se trenutak pristupilo s dvije cisterne, ali kako je vatra zahvatila veliki dio stambenog objekta, u sklopu vježbe je organizirana i relejna dobava vode iz toka rijeke Bednje, s obzirom da na požarištu nije bila dostupna hidrantska mreža.

Uspješno obavljena vježba, sa spašenom osobom i ugašenim požarom, potvrdila je kako su vatrogasci s područja Varaždinskih Toplica na iznimno visokoj razini pripremljenosti i za najekstremnije situacije u kojima se potencijalno mogu naći. Tome su posvjedočili i Nedeljko Vukalović, predsjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije te Dejan Ivanušec, v.d. županijskog vatrogasnog zapovjednika.

Inače, DVD Donja Poljana osnovan je 1950. godine. U aktivnosti rada DVD-a tijekom godina, od osnivanja do danas, uključivali su se gotovo svi mještani Donje Poljane. U proteklih dvadesetak godina izgrađen je novi Vatrogasni dom sa spremištem, a DVD trenutno ima 60-ak članova od kojih je njih deset operativnih.

U veljači ove godine kupljeno je i rabljeno navalno vozilo opremljeno cisternom i samostalnom pumpom visokog pritiska. Vozilo je tvornički opremljeno i motornom pumpom vezanom na motor kamiona s prednje strane, čime su zadovoljeni visoki tehnički standardi za odrađivanje i složenih vatrogasnih intervencija.

Komentari