start u 10 sati

Ove subote tradicionalna 23. Varaždinska biciklijada, donosimo detalje

Objavljeno: 03.06.2024. 13:53

Zadnja izmjena: 03.06.2024. 13:57

Tradicionalna 23. Varaždinska biciklijada bit će održana u subotu, 8. lipnja, okupljanjem sudionika od 9 sati na Kapucinskom trgu. Start će biti u 10 sati uz pratnju policajaca iz Postaje prometne policije Varaždin te djelatnika hitne medicinske pomoći.  Svi koji žele sudjelovati mogu se prijaviti na licu mjesta, bez plaćanja kotizacije, a dužina staze je 18 kilometara.

Povodom Svjetskog dana bicikala, 3. lipnja, biciklijadu su najavili saborski zastupnik i zamjenik varaždinskog gradonačelnika, Miroslav Marković te predstavnici suorganizatora: Anica Sitar iz Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina i Janko Gušić iz Brdsko biciklističkog kluba ASI.

- Svjetski dan bicikla kojeg je proglasila Skupština UN-a je dobro vrijeme za najavu gradske biciklijade na koju pozivamo sve naše sugrađane. Gradska uprava na čelu s gradonačelnikom Bosiljom i sa mnom radi apsolutno sve da se poboljša biciklistička infrastruktura – naveo je Marković.

Sudionici će se prvi put moći okrijepiti u Kućanu, kod osnovne škole, a nakon toga će biciklijada biti nastavljena prema Areni sve do cilja kod hostela/kafića „Stara vaga“, gdje će biti organizirano druženje uz besplatan topli obrok za sudionike, ali i biciklistički poligon za najmlađe. Organizatori također podsjećaju da je za djecu mlađu od 16 godina obavezna zaštitna biciklistička kaciga. Uz biciklijadu, od 9 sati organizirat će se i mjerenje šećera u krvi na Kapucinskom trgu.

Komentari