heroina iz banfice

FOTO OVO JE PRIČA O LUKRECIJI, kujici koja je odlučila postati mama i svojim mlijekom dojiti mačića

Objavljeno: 11.06.2018. 19:53

Zadnja izmjena: 12.06.2018. 08:45

Koliko smo se puta uvjerili u ljudske predrasude, netoleranciju i sebičnost koja je sigurno nebrojeno puta spriječila svakog od nas da nekom pomogne. Srećom pa životinje ne poznaju te osobine već slušaju samo svoje instinkte, zahvaljujući kojima se ponekad dogodi nešto doista prekrasno, kao što je to u slučaju kujice Lukrecije iz Banfice. Pročitajte ovu prekrasnu priču njezina života, ali i života jednog malenog mačića. 

Njezina vlasnica ispričala nam je priču koja malo koga ostavlja ravnodušnim, a fotografije razoružavaju do kraja. Kako kaže, mala maca od svega 2 tjedna ostavljena je ispred njihove zgrade na Banfici pa je tako njihov klinac donio macu u stan gdje je bila i njihova Lukrecija, kujica u tipu beagla. Od tog trenutka kreće priča njezina života, koji je u svega par minuta krenuo u nekom drugom smjeru za kojim je Lukrecija, izgleda čeznula. 

Tresla se, slinila i divljala...

Naime, Lukrecija nije sterilizirana jer, kako kaže njezina vlasnica, uvijek promaši vrijeme za sterilizaciju budući da poslije tjeranja, ima lažnu trudnoću prilikom koje se javlja laktacija, pa uvijek iznova moraju čekati da ta faza prođe. No, ovog se puta čini se isplatilo pričekati, a njezina laktacija dobila je konačno smisao. 

Kada je kujica Lukrecija zagledala macu, kaže vlasnica, htjela je 'iz kože iskočiti', počela je sliniti, divljati i tresti se. Isprva je pomislila da joj želi nešto napraviti, no onda je odlučila polako i oprezno staviti macu pokraj nje. Lukrecija ju je ponjušila i onda je sve počelo...Od tog trenutka Lukrecija je postala mama malom mačiću kojeg svakodnevno doji, liže i štiti, ne dajući nikom da mu se približi i motreći svaki mačićev pokret. Da je postala zaista kvartovska heroina i atrakcija, potvrđuju i klinci koji ju dolaze vidjeti, kako bi se uvjerili u ovu nesvakidašnju povezanost između majke i mladunca, pa bili oni i potpuno različitih vrsta. Pogledajte u nastavku tu golemu sreću!

 

Komentari