dodjela plaketa

Foto - Ovo su dobitnici ovogodišnjeg 'Velikog srca Varaždina'

Objavljeno: 26.10.2022. 14:22

Zadnja izmjena: 26.10.2022. 14:22

U Gradskoj vijećnici Grada Varaždina danas su dodijeljene plakete "Veliko srce Varaždina" djeci koja su ostvarila izvanredna postignuća te istaknute uspjehe na području međusobnog pomaganja, vršnjačke pomoći, međugeneracijske solidarnosti, promicanja i poštivanja dječjih prava.

Ovo je deseti puta za redom kako se dodjeljuju plakete učenicima osnovnih škola s područja Grada Varaždina te iznimno, za specifično djelovanje, plaketa se može dodijeliti i odrasloj osobi koja je učinila neko posebno vrijedno djelo, pomogla u ostvarivanju dječjih prava u osobito teškim i zahtjevnim situacijama uloživši natprosječan napor za dobrobit djece. Cilj je nagraditi i učiniti vidljivima u društvu pozitivne i humane primjere djelovanja djece te potaknuti i sve ostale na takva djela.

- Vi djeca ste neiskvareni i ovim što ste učinili za svoje vršnjake i zajednicu u kojoj živite pokazuje humanost i brigu o drugima te vam želim da ostanete takvi cijeli svoj život. Posebno se zahvaljujem Dubravki Novak koja već 10. godinu za redom organizira ovu hvalevrijednu akciju i daje cijelu sebe u realizaciju "Velikog srca Varaždina" - rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.

Dobitnici plakete "Veliko srce Varaždina" 2022. godine su Roberta Oršoš, Luka Markač i Barbara Hrženjak iz Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar, 4. c razred iz I. OŠ te Jasminka Brlić, odrasla osoba, asistentica u nastavi i Julija Tuga Lukić iz I. OŠ, Tara Leverić i David Franjić iz II. OŠ, 1.b razred III. OŠ, Ana Bistrović, Lena Kolenko i Elena Košić iz IV. OŠ, Karlo Korotaj i Dubravka Novak, odrasla osoba, koordinatorica Dječjeg foruma Varaždin i Dječjeg gradskog vijeća Grada Varaždina iz V. OŠ, Iva Šipek, Mura Lazar, Zoa Barić i Maša Prekupec iz VI. OŠ te Ena Horvat, Lea Kamenar, Ena Žitnjak i Petra Hrastovec iz VII. OŠ.

Komentari