uručeni pehari

Foto - Ovo su najbolji mladi šahisti Varaždinske županije

Objavljeno: 22.03.2023. 17:42

Zadnja izmjena: 22.03.2023. 17:42

U Skupštinskoj dvorani Županijske palače danas su uručeni pehari najboljima na PUŽ-u – Pojedinačnom županijskom prvenstvu u šahu za osnovne i srednje škole u školskoj godini 2022./23.

Pehari su dodijeljeni u tri kategorije, za niže i više razrede te srednje škole, a uručili su im predsjednik Županijske skupštine Josip Križanić i predsjednik Šahovskog saveza Varaždinske županije i voditelj Centra izvrsnosti za šah Željko Matkun. Uručenju nagrada prisustvovali su pročelnik Miroslav Huđek i zamjenica Sanja Herceg.

- Raduje me ovogodišnji rekordan odaziv mladih koji su se uključili u izvannastavnu aktivnost šaha, a shodno tome i ova brojka od njih 300-tinjak iz 32 škole koji su sudjelovali na natjecanju nije zanemarena, već za svaku pohvalu. Kada uzmemo u obzir da se kroz igranje šaha razvijaju kognitivne sposobnosti učenika, potiče kritičko razmišljanje i povećava moć dugotrajne koncentracije, onda nam je drago da je jedan ovakav projekt zaživio u Varaždinskoj županiji kako bi se što više djece moglo upoznati s ovom kraljevskom strateškom igrom - rekao je Križanić.

Prvo mjesto u kategoriji nižih razreda osvojio je Jakov Friščić iz Ivanca, drugo mjesto pripalo je Andrii Sheyka iz II. OŠ Varaždin, a treće Petru Ribiću iz Ivanca. Treća najbolja djevojčica je Eva Petrinjak iz Ivanca, drugo mjesto osvojila je Tea Martinčević iz Druškovca, dok je prvo mjesto pripalo Patriciji Užar, također iz Druškovca.

U kategoriji viših razreda najbolji su bili prvoplasirani Max Poljan iz VI. OŠ škole Varaždin, Adrian Petrus iz Bisaga kao drugo plasirani, dok je treće mjesto osvojio Filip Smuđ iz VI. OŠ Varaždin. Najbolja djevojčica bila je Paula Friščić iz Ivanca, drugo mjesto osvojila je Tara Rušec iz Druškovca, a treća je bila Petra Šestak iz Črešnjeva. Nagrađeni srednjoškolci su Pavlo Kovaček iz Elektrostrojarske škole Varaždin koji osvojio prvo mjesto, Matej Friščić Iz Druge gimnazije Varaždin s osvojenim drugim mjestom i Petar Križanić iz Prve gimnazije Varaždina kao trećeplasirani.

Najbolja djevojka bila je Laura Friščić iz Prve gimnazije Varaždin, drugo mjesto osvojila je Jelena Inkret iz Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole Varaždin, a treće Janja Inkret iz Druge gimnazije Varaždin.

Komentari