dođite

Foto - Ovog vikenda izložba vina 'Zlatna kapljica' u Beretincu, evo što vas sve očekuje

'Za najbolje ocjenjeno vino proglašeno je vino Senka Borščaka iz Črešnjeva Suavignon berba 2003. godine suho vino'...
Objavljeno: 08.05.2024. 09:56

Zadnja izmjena: 08.05.2024. 13:32

Foto: Ilustracija/Boris Matijašec

Izložba vina 'Zlatna kapljica Beretinec 2024.' Održat će se ovog petka i subote po 19. put, a organizatori su sedam vinogradarskih udruga iz Varaždinske županije, dok je domaćin udruga vinograda i voćara VIV-BER iz Beretinca.

Izložba će se otvoriti u petak, 10. svibnja na igralištu NK Beretinec, a po prvi put trajat će dva dana uz bogatu gastronomsku ponudu, tamburaše i bend. U subotu je organiziran sajam i prezentacija OPG-ova i ostalih udruga. Kako je istaknuo prilikom predstavljanja programa predsjednik Županijske skupštine Josip Križanić u udrugu 'Zlatna kapljica' uključeno je pet općina i dva grada koji već godinama rganiziraju ovu izložbu.  

- Županija je sa zadovoljstvom prihvatila pokroviteljstvo nad ovom izložbom. Prvi put ove godine je to i izložba županijskog karaktera, na što smo mi izuzetno ponosni. I ne samo da je županijskog karaktera, nego i ima međunarodni karakter s obzirom na to da su se prijavila vina iz Austrije i Slovačke – rekao je Križanić.

'Dođite i hedonistički uživajte'

Podpredsjednik udruge VIV-BER Mario Jurišak naglasio je kako je na izložbu pristiglo 357 uzoraka vina.

- Za najbolje ocjenjeno vino proglašeno je vino Senka Borščaka iz Črešnjeva Suavignon berba 2003. godine suho vino. U dogovoru sa Županijom odabrano je i županovo vino, također Suavignon berba 2003. Vinarije Kopjar iz Novog Marofa. Pozivam sve zainteresirane građane  da dođu pogledati naša vina, degustirati i probati ostale delicije i da svi zajedno malo hedonistički uživamo – zaključio je Jurišak.

Komentari