primopredaja ključeva

Foto - Palača Patačić predana na korištenje Gradskom muzeju Varaždin

Objavljeno: 27.06.2024. 13:47

Zadnja izmjena: 27.06.2024. 13:48

Ključeve palače Patačić, gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj predao je danas ravnatelju Gradskog muzeja Varaždin Miranu Bojaniću Morandiniju.

Odlukom Gradskog vijeća Grada Varaždina prizemlje i prvi kat uz pripadajuće dvorište palače Patačić dani su na upravljanje i korištenje Gradskom muzeju za potrebe obavljanja osnovne djelatnosti. Drugi kat palače Grad Varaždin i dalje će koristiti za rad upravnih odjela. Grad Varaždin daje navedene prostore muzeju bez naknade, a muzej će snositi troškove održavanja i čišćenja.  

Gradonačelnik Bosilj djelatnike muzeja proveo kroz prostore palače Patačić te napomenuo da će u dogledno vrijeme Grad Varaždin pokrenuti  također obnovu drugih muzejskih prostora koji godinama nisu obnavljani. Ravnatelj Gradskog muzeja Varaždin tom prilikom kazao je:

- Gradski muzej Varaždin, kao jedna od najvećih i najznačajnijih muzejskih institucija u Hrvatskoj, ovom novom akvizicijom otvorit će za javnost jednu od najljepših rokoko palača, ne samo u Varaždinu nego i u Hrvatskoj. U ovom reprezentativnom prostoru dinamičnim izložbenim sadržajima predstavit će se još jedan dio vrijedne građe iz fundusa GMV-a, zasad uglavnom pohranjene u muzejskim čuvaonicama.  Najsrdačnije zahvaljujem u ime svih zaposlenika Gradskog muzeja Varaždin na ovoj hvalevrijednoj donaciji Grada Varaždina.

Komentari