Svečani prijem

Gradonačelnik Bosilj nagradio najbolje varaždinske atletičare AK Sloboda

Objavljeno: 27.02.2023. 17:07

Zadnja izmjena: 27.02.2023. 17:22

Foto: Luka Šalamun

Gradonačelnik grada Varaždina Neven Bosilj ugostio je danas u salonu Gradske viječnice u Palači Patačić mlade varaždinske atletičare AK Sloboda, koji su ostvarili izuzetne rezultate na dvoranskom atletskom prvenstvu Hrvatske.

Novim svjetskim rekordom U-18 u višeboju istaknula se Jana Koščak, njena sestra Klara Koščak, osvojila je naslov juniorske prvakinje u petoboju, a Roko Farkaš je postigao novi juniorski rekord u sedmoboju. Rekord u mlađejuniorskoj kategoriji na 60 metara prepone također drži Janko Kišak.

- Danas je došlo četiri prvaka Hrvatske, a ne samo da su oni prvaci, već su na svim svjetskim tablicama na prva četiri ove godine. I Roko, i Janko, i Klara i Jana, kao najveća perjanica, svi su zaista izvanredni i to nije mala stvar u atletici koja je kraljica sportova. Mi varaždinci smo izuzetno ponosni na njih te smo odlučili iskazati im čast i prigodno ih nagraditi novčanim iznosom od 500 eura – rekao je Bosilj.

Također, mladi su atletičari bili u pratnji trenera, ujedno i oca Jane i Klare, Patrika Koščaka te predsjednika AK Sloboda Stjepana Smernjaka.

Komentari