međimurska županija

Foto - Palijativnim bolesnicima i njihovim obiteljima u Međimurskoj županiji osigurana psihosocijalna pomoć

Objavljeno: 02.07.2024. 11:58

Zadnja izmjena: 02.07.2024. 11:58

Župan Međimurske županije Matija Posavec i predsjednica Udruge Pomoć neizlječivima Renata Bermanec, magistrica palijativne skrbi, potpisali su sporazum kojim Županija podržava rad ove asocijacije za zapošljavanje psihologinje na pola radnoga vremena u cilju pružanja stručne psihosocijalne potpore palijativnim bolesnicima i njihovim obiteljima.

Zasluge Udruge u zajednici su velike jer volonteri pokrivaju iznimno delikatno područje pružajući podršku neizlječivim pacijentima, te osnažujući njihove obitelji. 

- Stručna skrb i podrška koju svakodnevno na terenu pružate oboljelima i njihovim obiteljima je neprocjenjivo blago naše zajednice. Da bismo područje palijative razvili, Međimurska županija ušla je u veliki projekt formiranja palijativnog centra koji će biti smješten u Feštetićevu majuru u krugu naših zdravstvenih ustanova i građevinska dozvola je spremna. Čekamo suglasnost s državne razine - podsjetio je župan.

Župan je razgledao i nove prostore Udruge, koji se nalaze preko puta Katoličkog doma u Čakovcu, odnosno posudionice pomagala, a potpisivanju sporazuma su prisustvovale pročelnica županijskog Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Sonja Tošić Grlač i članice Udruge Pomoć neizlječivima.

Komentari