grad novi marof

Foto - Paljenjem adventske svijeće i koncertom KUD-a Marof označen početak blagdana

Objavljeno: 03.12.2023. 11:43

Zadnja izmjena: 03.12.2023. 11:43

Iako je program Adventa u Marofu službeno počeo s predbožićnim sajmom koji se održao prethodnog vikenda, u subotu je zajedničkim snagama Dječjeg vrtića Anđeo i KUD-a Marof upaljena prva adventska svijeća kojim je označen početak Došašća i prigodnih blagdanskih događanja.

Nakon paljenja prve adventske svijeće, Kulturni centar Ivan Rabuzin u Novom Marofu ugostio je tradicionalni godišnji koncert Kulturno-umjetničkog društva Marof. Na pozornici su se predstavile sve sekcije domaćeg folklornog društva, kao i gosti iz Nagykanizse iz susjedne Mađarske i Dubrovnika koji su donijeli atraktivne koreografije.

- Paljenjem prve svijeće stvaramo toplu atmosferu koja nas povezuje u duhu blagdana. Uz to, godišnji koncert KUD-a Marof svake godine donosi poseban pečat našem kulturnom životu te pridonosi bogatstvu kulturne baštine našega kraja - rekao je gradonačelnik Siniša Jenkač.

Porgram Adventa u Marofu

Advent u Marofu ove godine donosi brojna događanja i proslave, a jedna od proslava je i 6. rođendan kina Marof, u sklopu čega kino organizira besplatne projekcije. Osim filmova, organizirane su i brojne kazališne predstave prigodne za blagdansko razdoblje. Blagdan svete Barbare, 4. prosinca, posebno će se obilježiti međunarodnom radionicom cvijeća od krep papira, dok će se blagdan Svete Lucije, 13. prosinca, obilježiti prezentacijom i degustacijom tradicijskih jela od kukuruznog brašna.

Tu je i nezaobilazni blagdan svetog Nikole koji se obilježava 6. prosinca. Posljednji adventski tjedan rezerviran je za završne dječje i školske božićne priredbe, a svečani doček Nove godine u podne označit će službeni kraj Adventa u Marofu, uz nastup benda Vizija na vanjskoj pozornici Kulturnog centra Ivan Rabuzin.

Komentari