Počelo je uređenje parka varaždinskog Starog grada, odnosno Šetališta J. J. Strossmayera, a više o projektu danas je rekao gradonačelnik Ivan Čehok i njegovi suradnici na javnom kolegiju. 

Radi se o europskom projektu HICAPS, a cilj je povećanje dostupnosti osobama smanjene pokretljivosti. U okviru projekta između ostalih aktivnosti, obavit će se rekonstrukcija i uklanjanje postojećeg nasada te sadnja novog, rekonstrukcija oštećenog zidića i rekonstrukcija pristupnih staza. - Stari grad izvorno nije izgledao tako nego je imao srednjovjekovni renesansi vrt koji ćemo početi obnavljati, a jednako tako i ove pristupne površine prema parku koje nisu bile dostupne za osobe s invaliditetom - rekao je gradonačelnik Čehok.

Inače, projekt HICAPS je sufinanciran iz programa Europske unije - Interreg Central Europe, a njegova ukupna vrijednost iznosi 1 798 274 eura i traje do 30. svibnja 2020. godine. Cilj projekta je implementacija i izrada strategije upravljanja parkovima vezanih za povijesne utvrde.

 

 

Komentari

12.06.2019. 10:26h Zadnja izmjena: 12.06.2019. 13:48

Foto: Dario Jurčević